Инвалиди рада занемерани од власти

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић разговарао је са представницима Удружења инвалида рада, који не крију незадовољство када је у питању однос републичке власти према овој категорији.

 

Република Српска 04.09.2014 | 18:16
Инвалиди рада занемерани од власти

Предсједник те организације Мишо Мијановић каже да од државе немају никакву помоћ и да само у Републици Српској инвалиди рада немају никаква права.

“Могу да кажем да сарадња са локалном заједницом и са градоначелником Требиња је више него добра. Што се тиче републичких органа до данас наша организација није добила ниједан пфенниг. Немамо никаква права, а и она која смо имали прије десет година су нам укинута Законом о ПИУ и социјалној заштити. Слободно могу да кажем да је Законом о социјалној заштити урађена агресија на инвалиде”, рекао је Мијановић.

Градоначелник Требиња сматра да је републичка власт бројне организације “избацила” из буџета како би од тога поједици имали корист.

Обезбјеђујемо солидна средства за ову организацију. Свјесни смо да она мора да постоји у нашем граду да постоји и ријешава проблем њених чланова који су инвалидност стекли својим радом, а од државе која би требала да их помогне апсолутно немају никакве помоћи. Сасвим је јасно да оно што се дешавало у ПИУ, да су се смањилвала издвајања да би се олакшао буџет, а власт је манипулисала са новцем који припада тим категоријама да крпе неке друге рупе. Само појединци на основу десетина хиљада људи и бораца и инвалида имали су корист, што се показује и данас са очитим примјером бившег предсједника БОРС-а Пантелије Ћургуза”, истакао је Вучуревић.

Он је додао да је горуће питање ријешевање превоза за инвалиде до медицинских центара и да град Требиња ради на набавци санитетског возила које ће им бити од велики користи.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сава

05.09.2014 19:50

Брига републицку власт за било кога.

ОДГОВОРИТЕ