Invalidi rada zanemerani od vlasti

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević razgovarao je sa predstavnicima Udruženja invalida rada, koji ne kriju nezadovoljstvo kada je u pitanju odnos republičke vlasti prema ovoj kategoriji.

 

Republika Srpska 04.09.2014 | 18:16
Invalidi rada zanemerani od vlasti

Predsjednik te organizacije Mišo Mijanović kaže da od države nemaju nikakvu pomoć i da samo u Republici Srpskoj invalidi rada nemaju nikakva prava.

“Mogu da kažem da saradnja sa lokalnom zajednicom i sa gradonačelnikom Trebinja je više nego dobra. Što se tiče republičkih organa do danas naša organizacija nije dobila nijedan pfennig. Nemamo nikakva prava, a i ona koja smo imali prije deset godina su nam ukinuta Zakonom o PIU i socijalnoj zaštiti. Slobodno mogu da kažem da je Zakonom o socijalnoj zaštiti urađena agresija na invalide”, rekao je Mijanović.

Gradonačelnik Trebinja smatra da je republička vlast brojne organizacije “izbacila” iz budžeta kako bi od toga pojedici imali korist.

Obezbjeđujemo solidna sredstva za ovu organizaciju. Svjesni smo da ona mora da postoji u našem gradu da postoji i riješava problem njenih članova koji su invalidnost stekli svojim radom, a od države koja bi trebala da ih pomogne apsolutno nemaju nikakve pomoći. Sasvim je jasno da ono što se dešavalo u PIU, da su se smanjilvala izdvajanja da bi se olakšao budžet, a vlast je manipulisala sa novcem koji pripada tim kategorijama da krpe neke druge rupe. Samo pojedinci na osnovu desetina hiljada ljudi i boraca i invalida imali su korist, što se pokazuje i danas sa očitim primjerom bivšeg predsjednika BORS-a Pantelije Ćurguza”, istakao je Vučurević.

On je dodao da je goruće pitanje riješevanje prevoza za invalide do medicinskih centara i da grad Trebinja radi na nabavci sanitetskog vozila koje će im biti od veliki koristi.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sava

05.09.2014 19:50

Briga republicku vlast za bilo koga.

ODGOVORITE