Млади заборављени у времену

Незадовољство актуелним стањем у Републици Српској, по питању стандарда и положаја омладине, као и непотизма који све више узима маха у структурама актуелне власти, изразила је данашњим протестом и омладина Сокоца.

Република Српска 04.09.2014 | 16:15
Млади заборављени у времену

Изводећи перформанс под називом "Млади заборављени у времену" јасно поручују: Хоћемо промјене!

Када ће се промјенити актуелно стање у Републици Српској, када ће омладина у Српској коначно моћи остварити своје интересе и циљеве, те зашто је омладина у Српској бачена у амбис, без икакве перспективе питају се чланови Омладинске организације Соколац.

Они су на три локације у Сокоцу извели перформанс "Млади заборављени у времену" јасно алудирајући на осам година политике због које је већина грађана Српске претворена у, како кажу, "мртву тачку на папиру".

"Желимо промјене, желимо напредак и желимо да млади буду у могућности да оснују породице, да дођу до свог хљеба и запослења и остваре све оно што је младима неопходно данас, а то су и стамбена питања и питања квалитетног образовања", напомиње члан Омладинске организације Соколац Игор Ковачевић.

Чланови Омладинске организације поставили су јасно питање актуелној власти у Републици Српској - колико је уложено у наше универзитете и на ком мјесту су на свјетској љествици они данас?

Захтјевају вођење одговорне политику у образовању и запошљавању, које треба да се врши по стручности, а не по политичкој подобности, као што је случај задњих година.

Са трга у Сокоцу позивају и осталу омладину Српске да искажу своје незадовољство.

"Позивамо их да изађу на улице, да покажу са чиме су незадовољни, а ми смо убјеђени да је 99 одсто омладине Српске незадовољно оваквим стањем и да желе промјене", истиче Ковачевић.

Омладина Сокоца са сличним перформансима наставља и даље, очекујући промјене и поручујући - видимо се 12. октобра.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

треба боље

04.09.2014 14:25

Омладино тако треба, борите се, на вама свјет остаје. Доста висе овог безнадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

04.09.2014 15:22

На нама младима остаје Република Српска и треба коначно да скинемо ову гамад са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладинац

04.09.2014 16:15

Свака част на скупу и паролама, само напријед и да слозно изадјемо на изборе са јасним циљем - промјенама! 8 година допуштамо гробарима наше земље да нас поткрадају као да смо слијепи поред очију! Напријед омладино и снага је у вама за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

04.09.2014 18:40

Омладино Републике Српске ослободимо се страха, ослободимо се идеолога колективног страха, ослободимо се човјека који је све унистио, покрао и продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за боље сутра

04.09.2014 18:48

БИЋЕ....БИЋЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

04.09.2014 20:10

Тако треба. Сви треба да устанемо и побунимо се против оваквог резима. Доста је! Имамо изборе.Показимо да нам је доста свега и гласајмо за ПРОМЈЕНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

04.09.2014 21:10

Свака част омладино. Предуго су млади на маргини у овој држави због актуелне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

владе

04.09.2014 21:46

Интересантно СДС и млади републике траже промјене....

ОДГОВОРИТЕ