Mladi zaboravljeni u vremenu

Nezadovoljstvo aktuelnim stanjem u Republici Srpskoj, po pitanju standarda i položaja omladine, kao i nepotizma koji sve više uzima maha u strukturama aktuelne vlasti, izrazila je današnjim protestom i omladina Sokoca.

Republika Srpska 04.09.2014 | 16:15
Mladi zaboravljeni u vremenu

Izvodeći performans pod nazivom "Mladi zaboravljeni u vremenu" jasno poručuju: Hoćemo promjene!

Kada će se promjeniti aktuelno stanje u Republici Srpskoj, kada će omladina u Srpskoj konačno moći ostvariti svoje interese i ciljeve, te zašto je omladina u Srpskoj bačena u ambis, bez ikakve perspektive pitaju se članovi Omladinske organizacije Sokolac.

Oni su na tri lokacije u Sokocu izveli performans "Mladi zaboravljeni u vremenu" jasno aludirajući na osam godina politike zbog koje je većina građana Srpske pretvorena u, kako kažu, "mrtvu tačku na papiru".

"Želimo promjene, želimo napredak i želimo da mladi budu u mogućnosti da osnuju porodice, da dođu do svog hljeba i zaposlenja i ostvare sve ono što je mladima neophodno danas, a to su i stambena pitanja i pitanja kvalitetnog obrazovanja", napominje član Omladinske organizacije Sokolac Igor Kovačević.

Članovi Omladinske organizacije postavili su jasno pitanje aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj - koliko je uloženo u naše univerzitete i na kom mjestu su na svjetskoj ljestvici oni danas?

Zahtjevaju vođenje odgovorne politiku u obrazovanju i zapošljavanju, koje treba da se vrši po stručnosti, a ne po političkoj podobnosti, kao što je slučaj zadnjih godina.

Sa trga u Sokocu pozivaju i ostalu omladinu Srpske da iskažu svoje nezadovoljstvo.

"Pozivamo ih da izađu na ulice, da pokažu sa čime su nezadovoljni, a mi smo ubjeđeni da je 99 odsto omladine Srpske nezadovoljno ovakvim stanjem i da žele promjene", ističe Kovačević.

Omladina Sokoca sa sličnim performansima nastavlja i dalje, očekujući promjene i poručujući - vidimo se 12. oktobra.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

treba bolje

04.09.2014 14:25

Omladino tako treba, borite se, na vama svjet ostaje. Dosta vise ovog beznadja.

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Marković

04.09.2014 15:22

Na nama mladima ostaje Republika Srpska i treba konačno da skinemo ovu gamad sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

omladinac

04.09.2014 16:15

Svaka čast na skupu i parolama, samo naprijed i da slozno izadjemo na izbore sa jasnim ciljem - promjenama! 8 godina dopuštamo grobarima naše zemlje da nas potkradaju kao da smo slijepi pored očiju! Naprijed omladino i snaga je u vama za promjene!

ODGOVORITE
Name

Baja

04.09.2014 18:40

Omladino Republike Srpske oslobodimo se straha, oslobodimo se ideologa kolektivnog straha, oslobodimo se čovjeka koji je sve unistio, pokrao i prodao.

ODGOVORITE
Name

za bolje sutra

04.09.2014 18:48

BIĆE....BIĆE...

ODGOVORITE
Name

prnjavorcanka

04.09.2014 20:10

Tako treba. Svi treba da ustanemo i pobunimo se protiv ovakvog rezima. Dosta je! Imamo izbore.Pokazimo da nam je dosta svega i glasajmo za PROMJENE!

ODGOVORITE
Name

Mia

04.09.2014 21:10

Svaka čast omladino. Predugo su mladi na margini u ovoj državi zbog aktuelne vlasti.

ODGOVORITE
Name

vlade

04.09.2014 21:46

Interesantno SDS i mladi republike traže promjene....

ODGOVORITE