Директору незаконито већа плата

Главна служба за ревизију јавног сектора одавно је препоручила да се плате директора у јавним установама  ускладе са важећим законима и прописима.

Република Српска 04.09.2014 | 19:57
Директору незаконито већа плата

Међутим, директор бањалучког Центра за социјални рад Борка Вукајловић је протеклих пет година примала плату која за 540 марака већа него што је то законом било предвиђено.

Интерна ревизија је ову неправилност утврдила тек када су на то указали одборници опозиције.Од 2009. године до средине ове, Борка Вукајловић је као директор Центра за социјални рад  примала 1890 марака, умјесто 1350 марака.

Плата је порасла, јер је порастао и коефицијент са 10 на 14. То повећање није усклађено са Посебним колективним уговором за запослене у области здравства и социјалне заштите. Коефицијент 14  је предвиђен за љекаре специјалисте, субспецијалисте и специјалисте по Болоњској декларацији.

Клуб одборника СДС у градској скупштини, тражи од градоначелника да поднесе кривичне пријаве против одговорних за несавјестан рад у служби и злоупотребу службеног положаја, те да се узети новац врати  у градску касу.

Градоначелник Слободан Гаврановић одговара да ће реаговати они који су зато и задужени.Ипак, градоначелник није баш увјерен да  се у Центру за социјални рад плата дијелила противно закону.

Занимљиво је да је Управни одбор центра истог дана када је постављено одборничко питање  о висини плате директора, донио нови правилник о платама.

Занимљиво је и да градска власт није примјећивала да плата директора није у складу са законом, док на то није указала Главна служба за ревизију јавног сектора. Занимљиво је и да се већ неколико мјесеци бира нови директор овог центра, јер се скупштинска већина не може договорити.

За  више мандата посљедњег директора повлаштени су били и чистачице, рецепционер, благајник, технички секретар, возач, кућни мајстор и још неки, којима је по основу отежаних услова рада, какве имају рудари или радници на радиологији, увећана плата за 15 одсто, тврде у Клубу СДС.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миа

04.09.2014 21:05

Ма ово је општепознато у нашој држави. Узима како ко хоће и колико хоће. Крајње је вријеме да се нешто мијења, власт, рецимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

05.09.2014 06:12

Страшно. Него, да ми видимо зашто читава Бијељина данас смрди на депонију смећа. Потроваше нас за сопствене паре. Више не може ни да се дише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

05.09.2014 14:39

Зато нема социјале о за децији додатак

ОДГОВОРИТЕ