Вучић: Нисам осјетио притисак ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да није осјетио притисак на Србију из ЕУ за увођење санкција Русији због ситуације у Украјини, нагласивши да неће промијенити став о томе да Београд не уводи санкције Москви.

Србија 04.09.2014 | 13:06
Вучић: Нисам осјетио притисак ЕУ

 Коментаришући изјаву министра спољних послова Србије Ивице Дачића да очекује јачи притисак ЕУ на Србију да уведе санкције Русији, Вучић је рекао да ако притисак на некога треба да постоји, онда је то предсједник Владе, али да он тај притисак није осјетио.

"Ја то досада нисам доживљавао као притиске већ као разговоре, не увек лаке, али мислим да се поштује позиција Србије. Мој посао је, иако су неки мислили да је нечији други, да бринем о интересу Србије и њених грађана", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Он је поновио да се Србија налази на европском путу, али да није увела санкције Русији, те да има више разлога за то и сматра да је то најбоља могућа политика за њу и њене грађане.

"Да ли ћемо успети да одржимо такав политички став или ће доћи до политичких промена, то је већ друга ствар... али сам ја лично веома одлучан да тај став Србије задржимо", истакао је Вучић, додајући да се "никад не зна ко може да направи на неки начин неку нову политичку већину", те да то не би искључио као опцију.

Говорећи о раније најављеној посјети руског предсједника Владимира Путина Србији на Дан ослобођења Београда, Вучић је рекао да се чека потврда за долазак Путина 19. или 20. октобра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смарас цовеце

06.09.2014 19:02

Немој претеривати Вуцицу,мислис да је народ толико глуп.

ОДГОВОРИТЕ