Vučić: Nisam osjetio pritisak EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije osjetio pritisak na Srbiju iz EU za uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini, naglasivši da neće promijeniti stav o tome da Beograd ne uvodi sankcije Moskvi.

Srbija 04.09.2014 | 13:06
Vučić: Nisam osjetio pritisak EU

 Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da očekuje jači pritisak EU na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da ako pritisak na nekoga treba da postoji, onda je to predsjednik Vlade, ali da on taj pritisak nije osjetio.

"Ja to dosada nisam doživljavao kao pritiske već kao razgovore, ne uvek lake, ali mislim da se poštuje pozicija Srbije. Moj posao je, iako su neki mislili da je nečiji drugi, da brinem o interesu Srbije i njenih građana", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da nije uvela sankcije Rusiji, te da ima više razloga za to i smatra da je to najbolja moguća politika za nju i njene građane.

"Da li ćemo uspeti da održimo takav politički stav ili će doći do političkih promena, to je već druga stvar... ali sam ja lično veoma odlučan da taj stav Srbije zadržimo", istakao je Vučić, dodajući da se "nikad ne zna ko može da napravi na neki način neku novu političku većinu", te da to ne bi isključio kao opciju.

Govoreći o ranije najavljenoj posjeti ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji na Dan oslobođenja Beograda, Vučić je rekao da se čeka potvrda za dolazak Putina 19. ili 20. oktobra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Smaras covece

06.09.2014 19:02

Nemoj preterivati Vucicu,mislis da je narod toliko glup.

ODGOVORITE