Ноле преко Мареја до новог полуфинала

Новак Ђоковић изборио осмо узастопно полуфинале на УС Опену победом против Ендија Мареја. Србин славио са 3:1 (7:6, 6:7, 6:2, 6:4). Британац му први узео сет ове сезоне у Њујорку. За финале са Кеи Нишикорјем.

Тенис 04.09.2014 | 10:40
Ноле преко Мареја до новог полуфинала

То је осми пут у низу да ће Ђоковић играти барем у полуфиналу у Њујорку, а за пласман у финале играће са Кеијем Нишикоријем, који је у пет сетова савладао Стана Вавринку.

Ђоковић сада води са 13-8 у међусобним мечевима са Маријем, а добио је пет од последњих шест мечева.

“Хвала свима што су остали овако касно. Надам се да сте се забавили и да сте уживали. У неким периодима правили смо много грешака. Мислим да смо прва два сета играли два и по сата, увек играмо дуге мечеве и драго ми је што сам успео да се пласирам у полуфинале“, казао је Новак у интервјуу на терену.

У дуелу двојице играча са најбољим ритерном на свету у прва два сета видели смо много брејкова, пошто ни један ни други нису сервирали како умеју. Ђоковић је у првом сету прокоцкао предност 4:1, али је одиграо маестралан тај брејк у којем је изгубио само један поен.

Имао је Новак шансу да сломи Марија у другом сету, али је Шкот сјајно ударао форхенд, два пута се вратио после брејка заостатка и био је супериоран у новом тај брејку (7-1).

Моментум је био на страни Шкота све до Ђоковићевог брејка у четвртом гему трећег сета, а онда је Новак пројурио кроз тај сет за 36 минута (6:2).

Новак је спасао брејк лопту на почетку четвртог сета, а Мари се физички мучио – сервирао је нешто слабије и трудио се да што више скраћује поене. Дуг меч оставио је трага и на Ђоковићу, који дуго није успевао да докусури ривала, али је у десетом гему ипак био концентрисан и дочекао грешке Марија за коначни тријумф после три сата и 32 минута игре.

Укупно је Новак имао 46 винера и 48 неизнуђених грешака, док је Мари уписао 47 директних поена и 65 грешака.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

богдан

04.09.2014 08:14

Браво Дјоковицу! Гледамо те и не спавамо,зијевамо на послу цијело јутро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

04.09.2014 08:20

Волио бих да узме УС Опен него иста ! Благо родитељима сто су га одгојили у људину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.09.2014 09:03

Ноле српски Соколе ти си од Милоша Обилића највећи јунак међу нама! Ти нам дођеш као брат, као комшија, као мио друг. Сви, сви, те волимо.Пази, стара бака када ти играш тражи да јој скинемо икону са зида и сво време се мли док ти играш. Ти ни не знаш Ноле зашто побеђујеш и у изгубљеним мечевима? То је зато што си ти Божији анђео који светом проносиш његову славу и истину. Твоја је слава довијека и вијечна.

ОДГОВОРИТЕ