Nole preko Mareja do novog polufinala

Novak Đoković izborio osmo uzastopno polufinale na US Openu pobedom protiv Endija Mareja. Srbin slavio sa 3:1 (7:6, 6:7, 6:2, 6:4). Britanac mu prvi uzeo set ove sezone u Njujorku. Za finale sa Kei Nišikorjem.

Tenis 04.09.2014 | 10:40
Nole preko Mareja do novog polufinala

To je osmi put u nizu da će Đoković igrati barem u polufinalu u Njujorku, a za plasman u finale igraće sa Keijem Nišikorijem, koji je u pet setova savladao Stana Vavrinku.

Đoković sada vodi sa 13-8 u međusobnim mečevima sa Marijem, a dobio je pet od poslednjih šest mečeva.

“Hvala svima što su ostali ovako kasno. Nadam se da ste se zabavili i da ste uživali. U nekim periodima pravili smo mnogo grešaka. Mislim da smo prva dva seta igrali dva i po sata, uvek igramo duge mečeve i drago mi je što sam uspeo da se plasiram u polufinale“, kazao je Novak u intervjuu na terenu.

U duelu dvojice igrača sa najboljim riternom na svetu u prva dva seta videli smo mnogo brejkova, pošto ni jedan ni drugi nisu servirali kako umeju. Đoković je u prvom setu prokockao prednost 4:1, ali je odigrao maestralan taj brejk u kojem je izgubio samo jedan poen.

Imao je Novak šansu da slomi Marija u drugom setu, ali je Škot sjajno udarao forhend, dva puta se vratio posle brejka zaostatka i bio je superioran u novom taj brejku (7-1).

Momentum je bio na strani Škota sve do Đokovićevog brejka u četvrtom gemu trećeg seta, a onda je Novak projurio kroz taj set za 36 minuta (6:2).

Novak je spasao brejk loptu na početku četvrtog seta, a Mari se fizički mučio – servirao je nešto slabije i trudio se da što više skraćuje poene. Dug meč ostavio je traga i na Đokoviću, koji dugo nije uspevao da dokusuri rivala, ali je u desetom gemu ipak bio koncentrisan i dočekao greške Marija za konačni trijumf posle tri sata i 32 minuta igre.

Ukupno je Novak imao 46 vinera i 48 neiznuđenih grešaka, dok je Mari upisao 47 direktnih poena i 65 grešaka.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bogdan

04.09.2014 08:14

Bravo Djokovicu! Gledamo te i ne spavamo,zijevamo na poslu cijelo jutro

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

04.09.2014 08:20

Volio bih da uzme US Open nego ista ! Blago roditeljima sto su ga odgojili u ljudinu !

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.09.2014 09:03

Nole srpski Sokole ti si od Miloša Obilića najveći junak među nama! Ti nam dođeš kao brat, kao komšija, kao mio drug. Svi, svi, te volimo.Pazi, stara baka kada ti igraš traži da joj skinemo ikonu sa zida i svo vreme se mli dok ti igraš. Ti ni ne znaš Nole zašto pobeđuješ i u izgubljenim mečevima? To je zato što si ti Božiji anđeo koji svetom pronosiš njegovu slavu i istinu. Tvoja je slava dovijeka i viječna.

ODGOVORITE