Меч са Француском није пријатељски

Александар Коларов рекао је да предстојећи меч са Француском неће бити пријатељски и истакао да је оптимиста када је реч о пласману репрезентације на ЕП.

Фудбал 03.09.2014 | 17:24
Меч са Француском није пријатељски

Фудбалери Србије у недељу у Београду играју пријатељски меч с Француском.

"Ова утакмица не сме да буде пријатељска за нас. Резултат нам није у првом плану, али сигурно нећемо изаћи на терен да изгубимо, идемо да пробамо да дамо максимум, а колико ће то бити довољно видећемо у недељу после утакмице", рекао је Коларов у Старој Пазови.

"Не знам са каквим размишљањем долазе Французи, али обзиром да су озбиљна репрезентација не верујем да ће правити било какве калкулације, покушаће из тих утакмица које имају до Европског првенства да се на што бољи начин спреме... Одиграли су корекно СП и имају екипу која је доста солидна у тактичком смислу, сви су подредјени колективу", казао је Коларов.

Коларов, који ће у недељу одиграти 50. меч у дресу репрезентације, навео је да Србија има добар тим, односно "праву репрезентацију".

"Што се нас тиче, да бисмо полетели, прво треба да будемо на земљи, да видимо где смо и шта смо, да не правимо грешке које смо правили у ранијим квалификацијама. Имамо јако добар тим, млад тим. Мислим да после дуго година имамо праву репрезентацију. Не мислим по квалитету где ко игра, него мислим на терен, јер све боље функционишемо", рекао је Коларов.

У утакмици против Француске дебитоваће нови селектор Србије, Холанђанин Дик Адвокат.

Новинаре је занимало има ли разлике у начину рада Адвоката и бившег селектора Синише Михајловића.

"Имали смо јуче састанак где нам је селектор објаснио шта он тражи када су у питању ствари у дефаниви. За сада је све у реду, селектор сваким својим гестом показују да зна шта ће тражити од нас у сваком тренутку... Јуче смо тек почели, рано је рећи колико је разлика између бившег селектора и Адвоката", рекао је фудбалер Челсија Немања Матић. Меч са Француском игра се у недељу на стадиону Партизана од 20.45.

Репрезентација Србије ће у квалификацијама за Европско првенство 2016. године играти у Групи И са Португалом, Данском, Јерменијом И Албанијом.

Такмичење у квалификацијама Србија почиње 11. октобра против репрезентације Јерменије у Јеревану.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фердо.

03.09.2014 18:46

Биче то непријатељски меч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx

04.09.2014 09:20

Репрезентације Босне и Херцеговине вецерас игра пријатељску утакмицу у Тузли!!!! Сретно!

ОДГОВОРИТЕ