Повећати турске инвестиције у БиХ

Новоименовани амбасадор Турске у БиХ Џихад Ергинај рекао је да ће један од приоритета његовог мандата у БиХ бити појачање обима директних инвестиција из Турске у БиХ.

Босна и Херцеговина 03.09.2014 | 15:57
Повећати турске инвестиције у БиХ

Ергинај и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Божо Љубић констатовали су током састанка у Сарајеву да је потребно значајно повећати обим трговинске размјене између двије земље.

Ергинај и Љубић разговарали су данас о политичкој ситуацији у БиХ уочи Општих избора, као и о унапређењу политичких и економских односа двије земље, саопштено је из парламента БиХ.

Истичући да високо цијени настојања Турске да БиХ постане стабилна држава и да настави да корача путем европских интеграција и пријема у НАТО, Љубић је упозорио да је за функционалност и опстанак БиХ као мултетничке државе кључно рјешавање односа између три конститутивна народа.

Љубић је посебно нагласио да је у БиХ потребно ријешити хрватско питање, што би, како је навео, отклонило страхове од доминације једних над другима и уклонило бројне институционалне блокаде које коче европски и евроатлантски пут БиХ.

Ергинај је предложио да водећи политичари помогну у реализацији идеје да се Истанбул и Мостар повежу директном авиолинијом.

Коментари / 0

Оставите коментар