Заборављени, али дјелотворни савјети за љепоту

Ако вам се десило да неки производ одаберете због примамљивог паковања, а после се испостави да није ништа нарочито, можда је време да испробате неке од ових старинских савета...

Мода и љепота 02.09.2014 | 19:12
Заборављени, али дјелотворни савјети за љепоту

Краставац
Вероватно сте, гледајући старије филмове, до сада приметили да даме пред спавање држе колутове краставца на очима. То је зато што краставац хидрира кожу и смањује оток.

Уље
Коришћење уља за негу коже и косе је било врло популарно док се нису појавили модерни препарати. Ако га нанесете на косу после прања, сачекате једно 15 минута и исперете водом у коју сте додали нешто
лимуновог сока, ваша коса добиће предиван сјај.

Лимунов сок
Ако су вам на рукама остале флеке од другог воћа, лимунов сок биће одлично средство да их уклоните. Лимунска киселина разграђује већину биљних сокова и има пријатан мирис. Ако се помеша са мало воде, биће одлично средство за одржавање здравља ваше коже.

Пиво
Чак и данас, поједине звезде се куну у пиво јер коси даје чврстину и сјај. Тачно је да масноће и протеини у пиву дају вашој коси влагу и текстуру, али некада је потребно косу добро испрати како би се одстранио
непријатан мирис. Неким женама ово не одговара, другима је прихватљиво. Само немојте користити врућу воду за испирање косе јер је можете оштетити и изазвати стварање перути.

Крпице за увијање косе
Разноразни виклери појавили су се током 40-их, али су неке жене наставиле да косу увијају уз помоћ трака исечених од тканине. Очешљану мокру косу треба раздвојити на праменове и увити око трака, чији се крајеви вежу. То све треба оставити преко ноћи на глави, а ујутро скинути тракице и добићете локне.

Јаја
За оне који су пустоловног духа, свеже размућено јаје треба нанети на косу, а затим га испрати. Ово је одлична замена за регенератор, јер тиме надокнађујете оштећене протеине у коси. Јаје може бити и добар лек против бора – потребно је нанети га на лице, оставити накратко, а затим испрати.

Прашак за пециво
Ако имате проблема с новцем, уместо скупих тоника за чишћење, биће довољно да помешате кашику прашка за пециво са шољом воде. Прашак ће растворити све нечистоће на лицу, које ће нестати са испирањем.

Ружино уље
Ружино уље од давнина је било коришћено због боје и мириса, а на лицу изгледа природније него било који други модерни производ. Једноставно гњечите ружине латице док из њих не почне да цури сок и утапкајте то на лице или усне.

Сода бикарбона
Ако на четкицу за зубе сипате мало соде бикарбоне помешане са водом, добићете одлично средство за чишћење зуба. Сода бикарбона освежава дах и благотворно утиче на здравље десни. Пазите само да је не употребљавате пречесто јер можете оштетити зубну глеђ. Двапут недељено је довољно.

Вазелин
Ово је једно од најбољих средстава за заштиту коже који можете наћи у продаји. Врло брзо ће лицу вратити влагу, зацелити пукотине и ублажити боре.


Коментари / 0

Оставите коментар