Нема услова за повећање пензија

Премијер Федерације БиХ Нермин Никшић изјавио је данас након састанка са представницима Савеза удружења пензионера у ФБиХ да засад нема услова за тражено повећање пензија.

Босна и Херцеговина 02.09.2014 | 16:43
Нема услова за повећање пензија

"Нема услова за повећање пензија тренутно, али ћемо радити на томе да то у што скорије вријеме реализујемо", рекао је Никшић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да би исплата пензија у ФБиХ у наредном периоду требало да буде вршена најкасније до 10. у мјесецу.

Никшић је истакао и да постоји план у Закону о инспекцијама који и даље чека на потпис предсједника ФБиХ.

"Кренуће примјена и тих закона и то ће довести до сузбијањем рада на црно, те више пријава и повећања броја запослених", додао је он.

Предсједник Скупштине Савеза удружења пензионера ФБиХ Омер Омерефендић рекао је новинарима да је договорено да представник Владе ФБиХ и представник овог савеза редовно прате стање уплате доприноса да би чим се стекну услови одмах предложили повећање пензија.

Омерефендић је додао да је договорено да се и у 2015. години настави са субвенцијама за електричну енергију за више од 300.000 пензионера.

Предсједник Скупштине Савеза удружења пензионера ФБиХ истакао је и да је договорено да се за наредну годину обезбиједе средства за бесплатно лијечење и рехабилитацију за око 900 до 1.000 пензионера.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добој

03.09.2014 12:12

Федералци, оставите неки коментар и на ову вијест.

ОДГОВОРИТЕ