Nema uslova za povećanje penzija

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera u FBiH da zasad nema uslova za traženo povećanje penzija.

Bosna i Hercegovina 02.09.2014 | 16:43
Nema uslova za povećanje penzija

"Nema uslova za povećanje penzija trenutno, ali ćemo raditi na tome da to u što skorije vrijeme realizujemo", rekao je Nikšić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi isplata penzija u FBiH u narednom periodu trebalo da bude vršena najkasnije do 10. u mjesecu.

Nikšić je istakao i da postoji plan u Zakonu o inspekcijama koji i dalje čeka na potpis predsjednika FBiH.

"Krenuće primjena i tih zakona i to će dovesti do suzbijanjem rada na crno, te više prijava i povećanja broja zaposlenih", dodao je on.

Predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH Omer Omerefendić rekao je novinarima da je dogovoreno da predstavnik Vlade FBiH i predstavnik ovog saveza redovno prate stanje uplate doprinosa da bi čim se steknu uslovi odmah predložili povećanje penzija.

Omerefendić je dodao da je dogovoreno da se i u 2015. godini nastavi sa subvencijama za električnu energiju za više od 300.000 penzionera.

Predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH istakao je i da je dogovoreno da se za narednu godinu obezbijede sredstva za besplatno liječenje i rehabilitaciju za oko 900 do 1.000 penzionera.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Добој

03.09.2014 14:12

Федералци, оставите неки коментар и на ову вијест.

ODGOVORITE