Ухапшена краљица џепароша из БиХ

Бх. држављанка (28) ухапшена је у Барселони због забране приласка метроу каталонске пријестонице, гдје је претходних година у неколико наврата "пала" због џепарења, пишу шпански медији.

Босна и Херцеговина 02.09.2014 | 08:53
Ухапшена краљица џепароша из БиХ

Наиме, уз казну од 400 евра, тамошњи суд је недавно неименованој женској особи изрекао и забрану приласка метроу, што она није испоштовала.

Бх. држављанка има подебљи досије када је у питању џепарење у шпанским метроима. Од октобра 2013. она је хапшена чак 45 пута, а 27 пута је завршила у затвору, због жега је шпански медији називају и "краљицом џепароша".

Иначе, "Независне" су раније писале да је Барселона већ годинама окарактерисана као шпанска "пријестоница џепароша", а ни Мадрид не заостаје за њом.

Градске власти Мадрида тако су забраниле приступ џепарошима, тј. онима који су већ неколико пута привођени, главним туристичким атракцијама града.

Први на удару нашао се "босански клан" или "Цлан де лас Босниас", како га Шпанци зову. Мадридске власти су издале забрану за четири жене из овог клана које су током прошле године више пута привођене широм Шпаније, а од сада више неће имати приступ главним туристичким атракцијама Мадрида.

Овај квартет је "стекао име" џепарећи по Барселони, гдје је током претходних година успио узети неколико хиљада евра од наивних туриста.

Иако их је полиција приводила више пута, оне су увијек пазиле да код себе немају плијен већи од 400 евра, што се према шпанском закону третира као мањи прекршај, а не тешка крађа, која је кажњива по закону. Управо то им је омогућило да сваки пут буду пуштене на слободу, да би одмах по изласку из полицијске станице наставиле по старом. Иначе, није тајна да џепароши знају скоро све рупе у закону, због чега готово увијек прођу некажњено.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар