Федерализација најбоља за БиХ

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је да је федерализација најбоље рјешење за БиХ и да против таквог начина државног уређења не би требало да буду ни Срби, ни Хрвати, нити Бошњаци.

Босна и Херцеговина 01.09.2014 | 09:53
Федерализација најбоља за БиХ

Ливне је навео да често разговара са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, који се такође залаже за федерално уређење, додајући да не види зашто би било ко са Запада имао нешто против федерализације БиХ.

"Федеративно уређење би било оптимално у овом тренутку. Сматрам да би оно допринијело и коначном смиривању стања у БиХ и довело до побољшања у економији", рекао је Ливне за "Прес Република Српска".

Он је истакао да је Република Српска много више од ентитета.

Ливне сматра да ће на предстојећим изборима побиједити Милорад Додик.

"Разговарам са људима и свјестан сам да има много оних који су незадовољни ситуацијом, прије свега економском и имају право да то буду. Мислим да није ту Додик крив. Има много разлога зашто привреда не ради, зашто људи не плаћају порезе и зашто има оволико незапослених", навео је Ливне.

Он је за предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића рекао да је раније био стекао утисак да је он умјерен човјек, али да је Изетбеговић који је запријетио Западу да ће се другачије понашати када муслимани у свијету буду довољно јаки и који је подржао турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана "други Бакир Изетбеговић", којег не познаје.

Извор: Прес РС

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

01.09.2014 08:14

Ћути деда

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРЦИН

01.09.2014 08:27

УВАЖЕНИ ЛИВНЕ МАНИПУЛИШЕ ПОЈМОМ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА. САДА ПО ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ ИМАМО У БИХ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈУ А ЛИВНЕ СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА КОНФЕДЕРАЦИЈУ, ЈЕР ВЈЕРУЈЕ У ИЛУЗИЈУ ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА МОЖЕ ПОСТАТИ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА. МЕНИ НИЈЕ ЈАСНО ОТКУД ТОЛИКА БОРБА СРБА ЗА ТРЕЋИ ХРВАТСКИ ЕНТИТЕТ БЕЗ ОБЗИРА ШТО БИ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПУНО ИЗГУБИЛА СТВАРАЊЕМ ТРЕЋЕГ ЕНТИТЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

01.09.2014 08:44

Ливни је готово умро, а представља и узима 5000КМ од Републике Српске, у Израелу. Гдје су ти туристи из Израела, инвестиције, авионске линије. Јадни Додик нашта је спао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

01.09.2014 08:44

Један од бајиних лобиста , млацење празне сламе трецеразредних политицара , зар није ономад требо и рудник Љубија да оде бузаста ради оваквих талова јер су баји обецавали независност , ал због страха губљења бирацког тијела Марко Павиц рекао не , ова багра це нам ускоро и унуцице распродати својим таловима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

01.09.2014 11:34

АРИ ЛИВНЕ ЈЕ ОРТАК СА МИН КОВАЦЕВИЦЕМ И САМО ДОБИЈА КОНЦЕСИЈЕ И ПРЕПРОДАЈЕ ИХ ДАЉЕ Е АРИ ДА ЈЕ ЈОС ЈЕДАН ЗИВОТ И ОВАКО КОРУМПИРАНИХ МИНИСТАРА БИО БИ ТИ БРЗО МИЛИЈАРДЕР АЛИ СИ ИПАК ЈАЦИ МИЛИОНЕР ПА ДОБРО ЈЕ ТЕБИ АЛ РС ЈЕ СТОБОМ У ДЕБЕЛОМ МИНУСУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млада репрезентација Републике Српске

01.09.2014 15:33

Додик се може продати још једино ликовима као што су Кузмановић, Мирјанић, Ливне, Влајки...У сваком случају све то показује да је готов. Каријера Милорада Додика је завршена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С. Никола

01.09.2014 16:09

Нема никаве двојбе да Господин Ари у овом случају претјерује. Онај ко овој народ воли он поштује његову вољу без пристрасности. Свима нама је јасно да се сваки пристрасан човјек се бори да се поштује његова воља и остваре његови интереси. Ништа ми немамо од приче о Типу Ердогану нити нас ко пита за то. Нити ми тај Запад можемо спасити ни од јаких ни од слабих муслимана. Има на Западу и превише моћних људи од Додика и Изетбеговића а премало их говори да могу мијењати процесе у свијету који иду својин током. Али за овакво стање у привреди БиХ су и Додик и Изетбеговић су одгворниији него ти моћни људи на западу. Сам Ари каже кад неко из Републике Српске у Израел да понесе географску карту. Тиме је сам најбоље рекао колико Република Српска интересује људе у Израелу. Такве приче су имале ефекта док су се читале локалне новине и слушао неки радио под патронатом неке партије. У времену данашњих техничких достигнућа протока информација такве приче пролазе код малог броја људи који не прате нова достигнуча протока информација.

ОДГОВОРИТЕ