Federalizacija najbolja za BiH

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne izjavio je da je federalizacija najbolje rješenje za BiH i da protiv takvog načina državnog uređenja ne bi trebalo da budu ni Srbi, ni Hrvati, niti Bošnjaci.

Bosna i Hercegovina 01.09.2014 | 09:53
Federalizacija najbolja za BiH

Livne je naveo da često razgovara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji se takođe zalaže za federalno uređenje, dodajući da ne vidi zašto bi bilo ko sa Zapada imao nešto protiv federalizacije BiH.

"Federativno uređenje bi bilo optimalno u ovom trenutku. Smatram da bi ono doprinijelo i konačnom smirivanju stanja u BiH i dovelo do poboljšanja u ekonomiji", rekao je Livne za "Pres Republika Srpska".

On je istakao da je Republika Srpska mnogo više od entiteta.

Livne smatra da će na predstojećim izborima pobijediti Milorad Dodik.

"Razgovaram sa ljudima i svjestan sam da ima mnogo onih koji su nezadovoljni situacijom, prije svega ekonomskom i imaju pravo da to budu. Mislim da nije tu Dodik kriv. Ima mnogo razloga zašto privreda ne radi, zašto ljudi ne plaćaju poreze i zašto ima ovoliko nezaposlenih", naveo je Livne.

On je za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića rekao da je ranije bio stekao utisak da je on umjeren čovjek, ali da je Izetbegović koji je zaprijetio Zapadu da će se drugačije ponašati kada muslimani u svijetu budu dovoljno jaki i koji je podržao turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana "drugi Bakir Izetbegović", kojeg ne poznaje.

Izvor: Pres RS

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

CCCC

01.09.2014 08:14

Ćuti deda

ODGOVORITE
Name

GORCIN

01.09.2014 08:27

UVAŽENI LIVNE MANIPULIŠE POJMOM FEDERALIZACIJA. SADA PO DEJTONSKOM SPORAZUMU IMAMO U BIH FEDERALIZACIJU A LIVNE SE ZALAŽE ZA KONFEDERACIJU, JER VJERUJE U ILUZIJU DA REPUBLIKA SRPSKA MOŽE POSTATI NEZAVISNA DRŽAVA. MENI NIJE JASNO OTKUD TOLIKA BORBA SRBA ZA TREĆI HRVATSKI ENTITET BEZ OBZIRA ŠTO BI REPUBLIKA SRPSKA PUNO IZGUBILA STVARANJEM TREĆEG ENTITETA.

ODGOVORITE
Name

Milojko

01.09.2014 08:44

Livni je gotovo umro, a predstavlja i uzima 5000KM od Republike Srpske, u Izraelu. Gdje su ti turisti iz Izraela, investicije, avionske linije. Jadni Dodik našta je spao.

ODGOVORITE
Name

valter

01.09.2014 08:44

Jedan od bajinih lobista , mlacenje prazne slame trecerazrednih politicara , zar nije onomad trebo i rudnik Ljubija da ode buzasta radi ovakvih talova jer su baji obecavali nezavisnost , al zbog straha gubljenja birackog tijela Marko Pavic rekao ne , ova bagra ce nam uskoro i unucice rasprodati svojim talovima !

ODGOVORITE
Name

Bl

01.09.2014 11:34

ARI LIVNE JE ORTAK SA MIN KOVACEVICEM I SAMO DOBIJA KONCESIJE I PREPRODAJE IH DALJE E ARI DA JE JOS JEDAN ZIVOT I OVAKO KORUMPIRANIH MINISTARA BIO BI TI BRZO MILIJARDER ALI SI IPAK JACI MILIONER PA DOBRO JE TEBI AL RS JE STOBOM U DEBELOM MINUSU

ODGOVORITE
Name

Mlada reprezentacija Republike Srpske

01.09.2014 15:33

Dodik se može prodati još jedino likovima kao što su Kuzmanović, Mirjanić, Livne, Vlajki...U svakom slučaju sve to pokazuje da je gotov. Karijera Milorada Dodika je završena.

ODGOVORITE
Name

С. Никола

01.09.2014 16:09

Нема никаве двојбе да Господин Ари у овом случају претјерује. Онај ко овој народ воли он поштује његову вољу без пристрасности. Свима нама је јасно да се сваки пристрасан човјек се бори да се поштује његова воља и остваре његови интереси. Ништа ми немамо од приче о Типу Ердогану нити нас ко пита за то. Нити ми тај Запад можемо спасити ни од јаких ни од слабих муслимана. Има на Западу и превише моћних људи од Додика и Изетбеговића а премало их говори да могу мијењати процесе у свијету који иду својин током. Али за овакво стање у привреди БиХ су и Додик и Изетбеговић су одгворниији него ти моћни људи на западу. Сам Ари каже кад неко из Републике Српске у Израел да понесе географску карту. Тиме је сам најбоље рекао колико Република Српска интересује људе у Израелу. Такве приче су имале ефекта док су се читале локалне новине и слушао неки радио под патронатом неке партије. У времену данашњих техничких достигнућа протока информација такве приче пролазе код малог броја људи који не прате нова достигнуча протока информација.

ODGOVORITE