БОРС: Ко ће бити нови предсједник?

Сат откуцава, а кандидати за предсједника Борачке организације Републике Српске прикупљају подршку делегата БОРС – а убрзаним темпом.

Република Српска 31.08.2014 | 17:32
БОРС: Ко ће бити нови предсједник?

У трци су и даље три имена: Миломир Савчић, пензионисани генерал Војске Републике Српске, пуковник и бивши начелник Прњавора Владо Живковић, и Михајло Парађина, предсједник Борачке организације Пале.

Као најзвучније име које би могло да замијени Пантелију Ћургуза спомиње се име генерала Миломира Савчића. Савчић је добио подршку и од Удружења Република Српска – част отаџбине, из Београда.

За трећи септембар, када су заказани избори у Борачкој, се изгледа дуго припремао и пуковник Владо Живковић. Живковић је у два мандата руководио општином Прњавор, а тврди да његова канидатура за првог човјека БОРС – а нема политичку позадину. Живковић тврди и да се проблеми бораца не рјешавају на улици, па самим тим изгледа не подржава поступке незадовљних бораца који су донедавно тражили правду на бањалучким улицама. 

Дио прозивки штаба незадовољних бораца био је и Михајло Парађина, тренутни предсједник Борачке организације Пале. То није спријечило Парађину да се кандидује за предсједника комплетне Борачке организације. Ипак, своје незадовољство не крије, због како каже, политике која се умијешала у рад организације, па и изборе.

Која политичка опција стоји иза ког кандидата за предсједника БОРС – а, Парађина није био вољан да каже.

Чињеница је да су сви канидатии делегати Борачке организације, јер другачије не би ни могли да кандидују за предсједника кога бира 146 делегата. Чињеница је и то да је Пантелија Ћургуз који је осам година водио борце Републике Српске сада на листи СНСД – а за народног посланика.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

перо

31.08.2014 15:38

Мене је страх, да нас и овај не исфолира, ако се бави каквим бизнисом, онда нема ниста од Борацке организације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

31.08.2014 15:49

Ма бице неки Цургузов полтрон изабран. Нема то гласање везе са демократијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

31.08.2014 18:36

Ваљда неце Парадјина. Све вријеме Пантелијиног сефовања сједио је са истим. Знам из лицног примјера како функционисе БОРС. Тразио сам једнокретну помоц као незапослен борац а ради поступка пред судом БиХ гдје су ми обецали максималну помоц али сви ти кад сам касније контактирао у Бањалуци су увијек по ријецима секретарице били “одсутни” Свој проблем сам ријесио сам, али остао је горак укус да ти кровна слузба која ти треба у теским ситуацијама помоци - једноставно те игнорисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

31.08.2014 19:22

Имао сам прилику да се, негдје на Звијезди, тучем раме уз раме са његовом јединицом. Шпиц напада био је на његову јединицу, нас су само окрзнули. Више од сат времена врило је као у котлу. Имали су губитке у људству и техници али их ни метра нису помјерили. Моја подршка генралу Савчићу. Колико знам подржаће га цијела Херцеговина, Сарајевско-романијска регија, Бирач и Семберија. Надам се подршци и остатка Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо 2

31.08.2014 19:26

Биће неки Пантелија изабран у то сам сигуран. Неки подрумаш..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац

31.08.2014 19:38

Колико Вас је било 91. Част ријетким официрима и подофицирима ЈНА. Резервисти су били темељ у овај дио не улазе команде . Зна се како су чинови долазили они ријетки који су то часно заслужили свака част. Да ли се сјећате гдје је био највећи одзив на мобилизацију и уопште кад је почело у Босни и Херцеговини . По кандидатима наслућујем линију раскола 90-тих ( политиком мотивисана) Источни и Западни дио Републике Српске . Преведено Пале против Бањалуке . Данас ту слику видим . Срам да буде све који су нас по завршетку дочекали као отпад а не ствараоце Републике Српске. Данас кафански борци имају све , породице погинулих и рањени мрве а остали борци ни мрвице. Послије НОБ-а борци већина су имали пензије и били приоритет код доктора а ми данас - боље да нас нема . Због тога су многи отишли не желећи да буду странци у свом огњишту. Славите 28 јуни , колико се сјећате рецимо цигара откуд су стигле само 3 дана по пробоју коридора, а пушили смо лишће и јели црваво месо да бисте Ви данас живјели и свађали око тог ко ће више осиромашити свој народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

31.08.2014 19:40

Ко год да додје изабраће га лопови и дезертери који метка на фронту пукли нису нити су ноћи преноћили у рову а да не спомињемо акције или одбране. Је ли вас срамота оне дјеце од 16,17,18,19... година сто су гинули као припадници елитних јединица ВРСа од Динаре до Мостара а сада вуку од треће до 1298 категорије док гадови,спонзори који ни дана фронта немају а и данас немају појма како раставити ПАПОВКУ примају борачки додатак те се бусају учешћем у рату, али врло добро знају како попити гајбу пива у замјену за конзерве, цигаре у ринфузи или месо које је требало ићи на фронт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

31.08.2014 20:40

Шеху за предсједника !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

31.08.2014 21:19

Навијам за онога кога не подржава удружење из Београда, у којем су Миланко Каришик и остала братиа. Он и њему слични би требали одговарати за пљачку Републике Српске у току рата. Они су брука, а не част отаџбине. У затвор с њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

гог

31.08.2014 21:48

Мислим ко год да буде, не може бити гори од Ћургуза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.09.2014 00:14

Било који од ове двојице ако не буде испунио оно што се од њих тражи мораће се проблеми рјешавати масовно на улици. Налила се вода у уши. Зато ми је овај Живковић симуњив макар био и маршал. Једино што тјеши нас јадне борце је што ниједан не може бити гори од оног дебелог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чича 07

01.09.2014 05:25

Дијели се исток и запад

ОДГОВОРИТЕ
Name

м в 01.09.2014

01.09.2014 05:32

Сви су они полтрони не намећу се они ту џаба то су старе комуњаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

01.09.2014 06:00

Једини и прави човјек за то мјесто је МИЛЕНКО БОЖИЋ ЛИЈА!!! Ови о којима се пише у овом тексту нису још ни постављени а већ окривљују борце. Не требају борцима они који ће их нападати, таквих има довољно, треба неко ко ће их штитити, заступати и вратити углед мјесту предсједника и цијеле борачке. ЛИЈА за предсједника БОРС-а! Јер борци знају зашто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С. Никола

01.09.2014 07:17

Тешко је дати бијанко подршку било коме. Сваки човјек који ће бити биран требао би се огласити у јавности и бар нешто рећи шта ће радити ако буде изабран. Хоћу да вјерујем да су сви ти кандидати су доказали да су били спремни дати живот за свој народ. Њихова дата ријеч вриједила би пуно. Ако те ријечи нема да је свако чује увијек постоји могућмост да ће радити као и ови који су се свачим другим више бавили него борачким питањима. Поштено би било да кажу шта су хтјели чути из базе. Ако немају никаву комуникацију са базаом онда базе и не постоје. Упитно је колико људи из базе у опште познаје и тих 146 а камоли да зна шта раде. Нека ми неко каже коме ти људи полажу рачуне шта раде. Како год да раде самим постојањем те организације ту мора бити неких трошкова. Сваки цент који се не може оправдати радом а иде на штету истинских бораца је гријех и пред богом и људима.

ОДГОВОРИТЕ