BORS: Ko će biti novi predsjednik?

Sat otkucava, a kandidati za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske prikupljaju podršku delegata BORS – a ubrzanim tempom.

Republika Srpska 31.08.2014 | 17:32
BORS: Ko će biti novi predsjednik?

U trci su i dalje tri imena: Milomir Savčić, penzionisani general Vojske Republike Srpske, pukovnik i bivši načelnik Prnjavora Vlado Živković, i Mihajlo Parađina, predsjednik Boračke organizacije Pale.

Kao najzvučnije ime koje bi moglo da zamijeni Panteliju Ćurguza spominje se ime generala Milomira Savčića. Savčić je dobio podršku i od Udruženja Republika Srpska – čast otadžbine, iz Beograda.

Za treći septembar, kada su zakazani izbori u Boračkoj, se izgleda dugo pripremao i pukovnik Vlado Živković. Živković je u dva mandata rukovodio opštinom Prnjavor, a tvrdi da njegova kanidatura za prvog čovjeka BORS – a nema političku pozadinu. Živković tvrdi i da se problemi boraca ne rješavaju na ulici, pa samim tim izgleda ne podržava postupke nezadovljnih boraca koji su donedavno tražili pravdu na banjalučkim ulicama. 

Dio prozivki štaba nezadovoljnih boraca bio je i Mihajlo Parađina, trenutni predsjednik Boračke organizacije Pale. To nije spriječilo Parađinu da se kandiduje za predsjednika kompletne Boračke organizacije. Ipak, svoje nezadovoljstvo ne krije, zbog kako kaže, politike koja se umiješala u rad organizacije, pa i izbore.

Koja politička opcija stoji iza kog kandidata za predsjednika BORS – a, Parađina nije bio voljan da kaže.

Činjenica je da su svi kanidatii delegati Boračke organizacije, jer drugačije ne bi ni mogli da kandiduju za predsjednika koga bira 146 delegata. Činjenica je i to da je Pantelija Ćurguz koji je osam godina vodio borce Republike Srpske sada na listi SNSD – a za narodnog poslanika.

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

pero

31.08.2014 15:38

Mene je strah, da nas i ovaj ne isfolira, ako se bavi kakvim biznisom, onda nema nista od Boracke organizacije.

ODGOVORITE
Name

Veljko

31.08.2014 15:49

Ma bice neki Curguzov poltron izabran. Nema to glasanje veze sa demokratijom.

ODGOVORITE
Name

srbac

31.08.2014 18:36

Valjda nece Paradjina. Sve vrijeme Pantelijinog sefovanja sjedio je sa istim. Znam iz licnog primjera kako funkcionise BORS. Trazio sam jednokretnu pomoc kao nezaposlen borac a radi postupka pred sudom BiH gdje su mi obecali maksimalnu pomoc ali svi ti kad sam kasnije kontaktirao u Banjaluci su uvijek po rijecima sekretarice bili “odsutni” Svoj problem sam rijesio sam, ali ostao je gorak ukus da ti krovna sluzba koja ti treba u teskim situacijama pomoci - jednostavno te ignorise.

ODGOVORITE
Name

Janko

31.08.2014 19:22

Imao sam priliku da se, negdje na Zvijezdi, tučem rame uz rame sa njegovom jedinicom. Špic napada bio je na njegovu jedinicu, nas su samo okrznuli. Više od sat vremena vrilo je kao u kotlu. Imali su gubitke u ljudstvu i tehnici ali ih ni metra nisu pomjerili. Moja podrška genralu Savčiću. Koliko znam podržaće ga cijela Hercegovina, Sarajevsko-romanijska regija, Birač i Semberija. Nadam se podršci i ostatka Srpske.

ODGOVORITE
Name

nedjo 2

31.08.2014 19:26

Biće neki Pantelija izabran u to sam siguran. Neki podrumaš..

ODGOVORITE
Name

Dobrovoljac

31.08.2014 19:38

Koliko Vas je bilo 91. Čast rijetkim oficirima i podoficirima JNA. Rezervisti su bili temelj u ovaj dio ne ulaze komande . Zna se kako su činovi dolazili oni rijetki koji su to časno zaslužili svaka čast. Da li se sjećate gdje je bio najveći odziv na mobilizaciju i uopšte kad je počelo u Bosni i Hercegovini . Po kandidatima naslućujem liniju raskola 90-tih ( politikom motivisana) Istočni i Zapadni dio Republike Srpske . Prevedeno Pale protiv Banjaluke . Danas tu sliku vidim . Sram da bude sve koji su nas po završetku dočekali kao otpad a ne stvaraoce Republike Srpske. Danas kafanski borci imaju sve , porodice poginulih i ranjeni mrve a ostali borci ni mrvice. Poslije NOB-a borci većina su imali penzije i bili prioritet kod doktora a mi danas - bolje da nas nema . Zbog toga su mnogi otišli ne želeći da budu stranci u svom ognjištu. Slavite 28 juni , koliko se sjećate recimo cigara otkud su stigle samo 3 dana po proboju koridora, a pušili smo lišće i jeli crvavo meso da biste Vi danas živjeli i svađali oko tog ko će više osiromašiti svoj narod .

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

31.08.2014 19:40

Ko god da dodje izabraće ga lopovi i dezerteri koji metka na frontu pukli nisu niti su noći prenoćili u rovu a da ne spominjemo akcije ili odbrane. Je li vas sramota one djece od 16,17,18,19... godina sto su ginuli kao pripadnici elitnih jedinica VRSa od Dinare do Mostara a sada vuku od treće do 1298 kategorije dok gadovi,sponzori koji ni dana fronta nemaju a i danas nemaju pojma kako rastaviti PAPOVKU primaju borački dodatak te se busaju učešćem u ratu, ali vrlo dobro znaju kako popiti gajbu piva u zamjenu za konzerve, cigare u rinfuzi ili meso koje je trebalo ići na front.

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

31.08.2014 20:40

Šehu za predsjednika !

ODGOVORITE
Name

Realno

31.08.2014 21:19

Navijam za onoga koga ne podržava udruženje iz Beograda, u kojem su Milanko Karišik i ostala bratia. On i njemu slični bi trebali odgovarati za pljačku Republike Srpske u toku rata. Oni su bruka, a ne čast otadžbine. U zatvor s njima

ODGOVORITE
Name

gog

31.08.2014 21:48

Mislim ko god da bude, ne može biti gori od Ćurguza.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.09.2014 00:14

Bilo koji od ove dvojice ako ne bude ispunio ono što se od njih traži moraće se problemi rješavati masovno na ulici. Nalila se voda u uši. Zato mi je ovaj Živković simunjiv makar bio i maršal. Jedino što tješi nas jadne borce je što nijedan ne može biti gori od onog debelog.

ODGOVORITE
Name

čiča 07

01.09.2014 05:25

Dijeli se istok i zapad

ODGOVORITE
Name

m v 01.09.2014

01.09.2014 05:32

Svi su oni poltroni ne nameću se oni tu džaba to su stare komunjare

ODGOVORITE
Name

Jovan

01.09.2014 06:00

Jedini i pravi čovjek za to mjesto je MILENKO BOŽIĆ LIJA!!! Ovi o kojima se piše u ovom tekstu nisu još ni postavljeni a već okrivljuju borce. Ne trebaju borcima oni koji će ih napadati, takvih ima dovoljno, treba neko ko će ih štititi, zastupati i vratiti ugled mjestu predsjednika i cijele boračke. LIJA za predsjednika BORS-a! Jer borci znaju zašto!

ODGOVORITE
Name

С. Никола

01.09.2014 07:17

Тешко је дати бијанко подршку било коме. Сваки човјек који ће бити биран требао би се огласити у јавности и бар нешто рећи шта ће радити ако буде изaбран. Хоћу да вјерујем да су сви ти кандидати су доказали да су били спремни дати живот за свој народ. Њихова дата ријеч вриједила би пуно. Ако те ријечи нема да је свако чује увијек постоји могућмост да ће радити као и ови који су се свачим другим више бавили него борачким питањима. Поштено би било да кажу шта су хтјели чути из базе. Ако немају никаву комуникацију са базаом онда базе и не постоје. Упитно је колико људи из базе у опште познаје и тих 146 а камоли да зна шта раде. Нека ми неко каже коме ти људи полажу рачуне шта раде. Како год да раде самим постојањем те организације ту мора бити неких трошкова. Сваки цент који се не може оправдати радом а иде на штету истинских бораца је гријех и пред богом и људима.

ODGOVORITE