Нове санкције за седам дана

Лидери ЕУ сагласили су се да Русији најкасније за седам дана уведу нове санкције уколико не предузме кораке ради смиривања украјинске кризе.

Свијет 31.08.2014 | 13:51
Нове санкције за седам дана

"Европски савјет спреман је да предузме нове, значајније мјере против Русије. Лидери ЕУ наложили су Европској комисији да припреми нови пакет санкција Русији који ће ступити на снагу у року од седам дана у зависности од ситуације на терену", изјавио је предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј новинарима након састанка, који је окончан касно синоћ.

Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо је након самита рекао да постоји контраст између приче да је Русија спремна на дијалог и ситуације на терену, која се стално погоршава.
“
"Ако Русија не промијени понашање, доћи ће до трајног погоршања односа са ЕУ, а то никоме није у интересу”", рекао је Барозо.

Он каже да у Москви треба да мисле на стратешке посљедице војног ангажмана у Украјини, али да још није касно за политичко рјешење. Он је нагласио да нема војног рјешења.

Вашингтон је поздравио спремност ЕУ за увођење нових санкција Русији због њених акција у Украјини.

"Сарађујемо са ЕУ и другим партнерима и сматрамо да Русији, која је одговорна за илегалне акције у Украјини, треба да буду уведене нове еконосмке санкције", изјавила је портпарол Беле куће Кетлин Хајден.

Она каже да САД са ЕУ припремају нове санкције Русији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан СНСД

31.08.2014 13:02

Што пре и што јаче санкције то боље јер другачије не мозе. Доста је било терорисања јадног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

деки

31.08.2014 15:40

Глупане СНСД-еовски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.09.2014 09:25

ЕУ се понаша као да су они Русија. Смјешно. Какве ће им бити санкије. Забраниће неком улазак у ЕУ или ће осудити Русију због нечега за шта немају доказе. Чиста тактика послушника америчких. Већ се издвајају земље које неће да уводе санкције. Мислим да ће руске контрасанкије много да их коштају.

ОДГОВОРИТЕ