Nove sankcije za sedam dana

Lideri EU saglasili su se da Rusiji najkasnije za sedam dana uvedu nove sankcije ukoliko ne preduzme korake radi smirivanja ukrajinske krize.

Svijet 31.08.2014 | 13:51
Nove sankcije za sedam dana

"Evropski savjet spreman je da preduzme nove, značajnije mjere protiv Rusije. Lideri EU naložili su Evropskoj komisiji da pripremi novi paket sankcija Rusiji koji će stupiti na snagu u roku od sedam dana u zavisnosti od situacije na terenu", izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej novinarima nakon sastanka, koji je okončan kasno sinoć.

Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo je nakon samita rekao da postoji kontrast između priče da je Rusija spremna na dijalog i situacije na terenu, koja se stalno pogoršava.
“
"Ako Rusija ne promijeni ponašanje, doći će do trajnog pogoršanja odnosa sa EU, a to nikome nije u interesu”", rekao je Barozo.

On kaže da u Moskvi treba da misle na strateške posljedice vojnog angažmana u Ukrajini, ali da još nije kasno za političko rješenje. On je naglasio da nema vojnog rješenja.

Vašington je pozdravio spremnost EU za uvođenje novih sankcija Rusiji zbog njenih akcija u Ukrajini.

"Sarađujemo sa EU i drugim partnerima i smatramo da Rusiji, koja je odgovorna za ilegalne akcije u Ukrajini, treba da budu uvedene nove ekonosmke sankcije", izjavila je portparol Bele kuće Ketlin Hajden.

Ona kaže da SAD sa EU pripremaju nove sankcije Rusiji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milan SNSD

31.08.2014 13:02

Što pre i što jače sankcije to bolje jer drugačije ne moze. Dosta je bilo terorisanja jadnog naroda.

ODGOVORITE
Name

deki

31.08.2014 15:40

Glupane SNSD-eovski!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.09.2014 09:25

EU se ponaša kao da su oni Rusija. Smješno. Kakve će im biti sankije. Zabraniće nekom ulazak u EU ili će osuditi Rusiju zbog nečega za šta nemaju dokaze. Čista taktika poslušnika američkih. Već se izdvajaju zemlje koje neće da uvode sankcije. Mislim da će ruske kontrasankije mnogo da ih koštaju.

ODGOVORITE