Порошенко: Близу смо потпуног рата

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да верује да су напори да се заустави конфликт на истоку Украјине стигли близу "тачке са које нема повратка".

Свијет 30.08.2014 | 22:20
Порошенко: Близу смо потпуног рата

Порошенко је данас у Бриселу констатовао да би неуспех могао да доведе до "потпуног рата".

Украјински председник је рекао, на конференцији за новинаре после самита лидера ЕУ, да се нада да ће натрилатералном састанку у понедељак, на којем учествују представници Кијева, Москве и ЕУ, резултирати обуставом ватре, пренела је агенција Ројтерс.

Украјински председник је рекао да су се лидери ЕУ сагласили о припреми додатних санкција Русији које ће бити условљене успехом мировног плана који је он предложио.

"На основу мојих предлога, које је подржала већина чланица, могле би да буду уведене санкције (Русији) - секторске санкције трећег нивоа", рекао је Порошенко.

Санкције ће бити, како је истакао Порошенко, условљене успехом мировног плана председника Украјине.

Шефови држава и влада Европске уније данас су се окупили у Бриселу да би размотрили одговор на заоштравање украјинске кризе и претњу од џихадиста у Сирији и Ираку.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рус

31.08.2014 08:50

Само мајка РУСИЈА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.08.2014 11:03

Догорело до ноката. Биће вама санкције када вам заврну гас. Док сте палили зграду са Русима у њој, гранатирали стамбене дјелове града, забрањивали пролаз хуманитарним конвојима онда вам је било добро. Бјежите са истока и биће мир да неби изгубили и Кијев.

ОДГОВОРИТЕ