Porošenko: Blizu smo potpunog rata

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da veruje da su napori da se zaustavi konflikt na istoku Ukrajine stigli blizu "tačke sa koje nema povratka".

Svijet 30.08.2014 | 22:20
Porošenko: Blizu smo potpunog rata

Porošenko je danas u Briselu konstatovao da bi neuspeh mogao da dovede do "potpunog rata".

Ukrajinski predsednik je rekao, na konferenciji za novinare posle samita lidera EU, da se nada da će natrilateralnom sastanku u ponedeljak, na kojem učestvuju predstavnici Kijeva, Moskve i EU, rezultirati obustavom vatre, prenela je agencija Rojters.

Ukrajinski predsednik je rekao da su se lideri EU saglasili o pripremi dodatnih sankcija Rusiji koje će biti uslovljene uspehom mirovnog plana koji je on predložio.

"Na osnovu mojih predloga, koje je podržala većina članica, mogle bi da budu uvedene sankcije (Rusiji) - sektorske sankcije trećeg nivoa", rekao je Porošenko.

Sankcije će biti, kako je istakao Porošenko, uslovljene uspehom mirovnog plana predsednika Ukrajine.

Šefovi država i vlada Evropske unije danas su se okupili u Briselu da bi razmotrili odgovor na zaoštravanje ukrajinske krize i pretnju od džihadista u Siriji i Iraku.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rus

31.08.2014 08:50

Samo majka RUSIJA!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.08.2014 11:03

Dogorelo do nokata. Biće vama sankcije kada vam zavrnu gas. Dok ste palili zgradu sa Rusima u njoj, granatirali stambene djelove grada, zabranjivali prolaz humanitarnim konvojima onda vam je bilo dobro. Bježite sa istoka i biće mir da nebi izgubili i Kijev.

ODGOVORITE