Терористи ће напасти Европу и Америку

Терористичке групе ће напасти Европу и САД ако међународна заједница против њих не употреби колективну "моћ и брзину", каже саудијски краљ Абдулах.

Свијет 30.08.2014 | 20:19
Терористи ће напасти Европу и Америку

Повод за саопштење саудијског краља је то што су екстремисти борбене организације Исламска држава заузели велике делове територије широм Сирије и Ирака, а нападају и Либан.

Иако није конкретно поменуо по имену ниједну терористичку групу, Абдулах је рекао да је "сигуран да ће након месец дана они стићи до Европе, а након још месец дана до Америке".

Чини се да је краљево упозорење, упућено у петак увече, усмерено на то да привуче Вашингтон и снаге НАТО у ширу борбу против екстремиста у блискоисточном региону, оцењује Асошиејтед Прес (АП).

Саудијска Арабија подржавала је побуњенике у Сирији, али је забринута да би тамошњи екстремисти могли употребити оружје против Саудијске Арабије, додаје АП.

Краљ је своје оцене изнео страним амбасадорима, а државни медији су их пренели у суботу ујутро.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

30.08.2014 20:00

Нека и требају када будале уздржавају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.08.2014 13:35

Једва цекам да нападну на пријатеље,они су их и створили,кад смо ми ратовали са истима њих су називали борцима за слободу,е сад кад неце да слусају њих сад су терористи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

01.09.2014 03:27

Поравнајте Израел и биће мира у свијету

ОДГОВОРИТЕ