Teroristi će napasti Evropu i Ameriku

Terorističke grupe će napasti Evropu i SAD ako međunarodna zajednica protiv njih ne upotrebi kolektivnu "moć i brzinu", kaže saudijski kralj Abdulah.

Svijet 30.08.2014 | 20:19
Teroristi će napasti Evropu i Ameriku

Povod za saopštenje saudijskog kralja je to što su ekstremisti borbene organizacije Islamska država zauzeli velike delove teritorije širom Sirije i Iraka, a napadaju i Liban.

Iako nije konkretno pomenuo po imenu nijednu terorističku grupu, Abdulah je rekao da je "siguran da će nakon mesec dana oni stići do Evrope, a nakon još mesec dana do Amerike".

Čini se da je kraljevo upozorenje, upućeno u petak uveče, usmereno na to da privuče Vašington i snage NATO u širu borbu protiv ekstremista u bliskoistočnom regionu, ocenjuje Asošiejted Pres (AP).

Saudijska Arabija podržavala je pobunjenike u Siriji, ali je zabrinuta da bi tamošnji ekstremisti mogli upotrebiti oružje protiv Saudijske Arabije, dodaje AP.

Kralj je svoje ocene izneo stranim ambasadorima, a državni mediji su ih preneli u subotu ujutro.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

30.08.2014 20:00

Neka i trebaju kada budale uzdržavaju!!!

ODGOVORITE
Name

Md

31.08.2014 13:35

Jedva cekam da napadnu na prijatelje,oni su ih i stvorili,kad smo mi ratovali sa istima njih su nazivali borcima za slobodu,e sad kad nece da slusaju njih sad su teroristi

ODGOVORITE
Name

Crni

01.09.2014 03:27

Poravnajte Izrael i biće mira u svijetu

ODGOVORITE