Додик тражи од Босића 10.000 КМ

Лидер СДС Младен Босић саопштио је данас да га је бањалучки Основни суд обавијестио да се изјасни о двије тужбе за клевету које је против њега поднио предсједник Републике Српске Милорад Додик у којима се тражи накнада штете од 10.000 КМ.

Република Српска 30.08.2014 | 12:45
Додик тражи од Босића 10.000 КМ

Босић је навео да ће се одазвати суду и дати мишљење о тужбама, те истакао да стоји иза свега што је рекао, као и да "тужбе политичких супарника, неће уплашити, ни њега, нити СДС".

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци прецизирао да се у првој тужби, поднесеној 18. октобра прошле године, наводи да је рекао да "онај ко је украо милионе не може говорити истину".

"Ја сам тада рекао - како Милорад Додик, човјек који је све слагао у вези са референдумом о оцјепљењу Републике Српске, враћању надлежности у правосуђу са нивоа БиХ, ревизијом приватизације, обрачуну са криминалом и који је украо милионске износе, може за некога рећи да је лажов", подсјетио је Босић.

Он је навео да је друга тужба допуна прве и да је поднесена 19. маја, јер је рекао "да су они који су покрали паре овдје, односно који су усисали паре из буџета, те паре пренијели у Београд, Кипар и остале дестинације по свијету".

Босић каже да "има информације да су и поједини лидери других опозиционих политичких странака добили слична обевјештења од суда".

"Мислио сам да ће ме Милорад Додик тужити за моју изјаву да је присвојио килограм злата коју му је руски милионер дао као човјек који је покушао да отвори овдје бизнис, а он ме тужи за ствари које су општепознате и које сви у Српској знају. Врло радо ћу доказати све оно што сам рекао", нагласио је Босић.

Он каже да међусобне оптужбе неће ријешити тужбе суду, те да СДС нема намјеру да се у наредном периоду, па ни у кампањи, бави "оптужбама и тужакањима", већ да ће грађанима понудити перспективу и план за бољи живот.

Упитан да ли ће, уколико побиједи на изборима, ући у компромис са странцима и подржати уставне промјене које би значиле смањење надлежности ентитета, лидер СДС је рекао да је ова странка политички стварала Српску, те да неће правити никакве компромисе који могу бити против интереса Српске, нити су за прекрајање Дејтонског споразума, али да нису ни за изолацију Српске и стварање непријатеља.

Босић је оцијенио да је "БиХ на врху листе сиромаштва у Европи", а да је "Српска сиромашнији ентитет, који се суочава са крахом економије, у којем се предузећа затварају, док је број пензионера премаши број запослених".

"Премијер Српске Жељка Цвијановић дала је најбољи опис ове ситуације када је коментарисала мјере и препоруке ЕУ БиХ о извозу робе у Русију и констатовала да немамо проблем са извозом робе у Русију зато што се ништа не производи у Српској, што би могло бити извезену", рекао је Босић и додао да је "Српску у овакво стање довела власт СНСД и Милорада Додика".

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Баја и суд

30.08.2014 11:04

Штра ће му суд кад је он БАЈА? Зар је могуће да БАЈА нема у кошарици довољно јаја и тражи суда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛАПС

30.08.2014 11:13

БРАВО ЗА БУДУЦЕГ ПРЕМИЈЕРА.СВЕ ИСТИНИТО И ОТВОРЕНО.САМО ТАКО НАСТАВИ КАДА ПРЕУЗМЕС ВЛАДУ.БЕЗ КОМПРОМИСА ТРУЛИХ,ОФОРМИ ДОБАР ТИМ И КРЕНИ.ИМАС ВЕЛИКУ ПОДРСКУ ЈЕР СИ ЦИСТ И ПОСТАН ЦОВЈЕК.ИНАЦЕ БИ ТЕ ДАВНО УНИСТИЛИ.ОНИ НЕ ВОЛЕ ТАКВЕ,ЊИМА ТРЕБАЈУ ПОСЛУСНИЦИ И УВЛАКАЦИ,КЛИМОГЛАВЦИ.ИМАС ЉУДЕ ОКО СЕБЕ,ИМАС НАРОД КОЈИ ОЦЕКУЈЕ БОЉЕ ДАНЕ,ИМАС ВЛАСТ У СРБИЈИ КОЈА ВАС ЦЈЕНИ.СВЕ ЈЕ НА ВАСОЈ СТРАНИ.СРЕЦНО БИЛО СВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аглаја Ивановна

30.08.2014 11:23

Милокраде, народ није толико глуп колико ти мислиш да јесте и не вјерује ти више нико. У октобру ћемо ми сви тражити од тебе да нам вратиш све што си узео од нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готов је бандит

30.08.2014 11:24

Управо је Додик назови политичар који је опањкавао све друге људе који су, поред његових бахатих и сељачких наступа, покушавали се бавити политиком. Хоће ли Додик те паре које ће "добити" на "суду" који је под његовом контролом, усмјерити ка Александру Вучићу и Томиславу Николићу пошто их је својевремено назвао политичким побачајем. Ријшићемо се тог баје Дод'ка, шљ*м је своје врсте. Те тужбе само указују на то да је у габули и да је схватио да је готов. А судије које су пресудјивале да њему таквом који је током задњих 10 година највише вриједјао све редом и најбесрамније лагао све око себе, неко плати за увреду или изношење неистине, по мом мишљену, морале би пред законом одговарати за мобинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована РС

30.08.2014 11:28

У овом истом суду су мене на разговору за посао питали да ли сам члан СНСД-а, и пошто нисам нисмо имали више о чему да причамо, тако да већ знам како ће пресудити. Али хвала Богу, неће ни то још дуго близу је октобар. А тад ће овај што себе назива главним Бајом видјети да и није баш главни и шта се дешава кад годинама вараш народ. Завршиће као друг му Борис Тадић у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоне

30.08.2014 11:48

Оно што је најгоре у вези с тим типом Додиком је то да се око њега и његове "политике", те његове "одговорне власти" како је он то уобичавао рећи, у тој његовој "одговорној странци" погрешно названој СНСД, окупио највећи могући шљам који се могао наћи у Републици Српској. Што су били гори, покваренији и подлији, то су лакше напредовали и били ближе њему. Немогуће је да толико није био свјестан шта је цијело вријеме скупљао око себе. Знао је он добро шта ради. Појели су и земљу и камење. Хоће наставити владати а нема више шта украсти. Могу нам само гулити кожу с ледја. На власт морају доћи људи који хоће уредити овај ентитет и стварати нову вриједност. Додиково је прошло. Само зато што смо дошли до дна. Није га срушила ни опзиција ни страни фактор него су потонули и угушили се у корупцији, непотизму и организованом криминалу који су овдје инсталирали. Никаве тужбе му не могу помоћи. Ускоро ће бити главни окривљени. Пред неким другим и другачијим судовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

30.08.2014 12:01

То му се сада Тегелтија ревансира за постављање у високо суд и тузилачко вијеце. Какав је рад имао у основном суду у БЛ сад це да има и су Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сии

30.08.2014 12:27

Ста цемо произвести када и извозити ...када ти Милораде увозис скарт робу сваке врсте и омаловазавас производњу у РС ....зивио Босиц Младен!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.08.2014 12:29

Хс ха ха , то је по оној народној кадија те тузи, кадија ти суди , у ово слуцају Баја те тузи , Баја ти суди ... Сва власт , тузиластво и судство је у његовим похлепним рукама , надамо се не јос дуго .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

30.08.2014 12:42

Ко би рекао да и овај Додик може бити хумористичан ?! Мсм да би ми сви могли да њега тужимо, шта је он све изговорио, боже сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

30.08.2014 13:15

Колику је имовину пријавио можда смо требали скупити неки добровољни прилог заједно са Младенком па однијети предсједнику нашем Баји па зао ми човека. Још у октобру кад падне ја стварно не знам од чега ће живети нас баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

30.08.2014 13:26

Тебе народ треба да тузи за новац који си покрао за ових 8 година. Лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

30.08.2014 13:36

Тако је Младене то су тузакања,а не тузбе.Овако је поступала Аустро-угарска и ови на власти су им слицни

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

30.08.2014 13:42

Обзирим да дјавоље "свето"тројство има три елемента: -Политицар, -Криминалац и -Странац трба се позабавит на идентификацији које мјесто коме припада. Уопстена прица је супља прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

30.08.2014 14:33

Бајица,ста це ти суд.Па ти имас паре,покро си овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.08.2014 14:46

На ово је најбољи одговор она Црногорска изрека: "није ми криво што ми неко лаже већ ми је криво што мисли да му вјерујем" оно што вријеђа здрав разум. Господин Додик је добио иборе причом да је Радован Караџић носио новац из Бања Луке у врећама.Српски народ на цијелоје планети земљи могао је чути да је на свједочењу у Суду у Хагу причао другу причу. То је чинио у борби за власт кад је цијелом српском народу било најтеже па тадашњем председнику. Тешко је вјеровти да је и икада у историји било теже српском народу и његовим легеиним преставници били као у вријеме те преваре народа или Међународног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

30.08.2014 14:48

И ја покрећем тужбу против Босића - рекао је чистУ истину о баји - великом милокраду, А за ту речену истину нек' одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИкола

30.08.2014 15:06

Да није смијешно било би још смјешније. Госп Босић је озбиљан човјек да би насједао на овако просте замке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

30.08.2014 15:53

Дзаба тузба, дзаба све...твој крај је у октобру...Босиц је за тебе олицење постења, Милокраде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

30.08.2014 16:33

Милорад је дезорјентисан,сваким даном је нервознији,губи контролу! ГОТОВ ЈЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма све се зна

30.08.2014 16:42

Кад би Милокрада Дод'ка тужили сви они које је он извриједјао и о којима је лагао и којима је подметао, не би му помогли ни сви ти милиони које је мазнуо. Чак је и на трибуналу изјавио да је у вријеме једне своје предизборне кампање лагао, из разлога бољег пласмана на изборима. А тужи другог ко је рекао истину о њему, односно само дјелић истине. Остатак је више него грозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

30.08.2014 18:13

Јел то судови раде експресно када Додик поднесе тужбу против неког а ми градјани можемо да чекамо по пет и десет година.И јел то за клевету десет хиљада важи за све градјане или. Само за Милорада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

30.08.2014 18:33

Додик јос има тузиластво и судство у својим рукама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики мецава

30.08.2014 19:34

несмије баја ниста да одговори за ово кило злата,наравно поклонио га је унуку.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

30.08.2014 19:57

Пиздо једна и тебе је Владо Трисиц могао тузити за пријетње и псовање мајке,када си рекао да имас јос двије године и да цес га унистити па није,а ти кукавица која се сваком ругас сада потезес за судом,али не знас да твоји судови одлазе у октобру! Срам те било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

30.08.2014 19:57

Ако се за клевету казњава, онда це Милокрад банкротираи, јер он сваки дан неког клевета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змај од сипова

30.08.2014 20:03

А колико ти треба народу да дас? Битанго једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

30.08.2014 22:56

Босићу...паре 'вамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.08.2014 02:20

Овај је још на слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

31.08.2014 07:04

Наравно да це да плати ста мисли тај Босиц да мозе да прица ста хоце без доказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

31.08.2014 07:41

Милион људи је слусало отворене прјетње и увреде Баје упуцене власнику БН-а, физицки напад Будимира Станковица на невина цовјека у басти хотела... Мене занима засто полиција није покренула кривицни поступак против КРКАНА из Лактаса по основи озбиљних прјетњи и теских увреда те наносења физицких повреда? Идемо окренути ситуацију, замислите да је власник БН-а овако псовао и прјетио Додику или било коме из њагове секте, да је онај цовјек саком распалио Додиковог кума пред стотину свједока? Овакав јаваслук и безакоње и оцит нерад у Тузиластву, судству и МУП-у су једноставно одвратни. Послије октобра нова власт прво мора оцистити наведене институције од криминалаца па тек онда кренути у реформе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

31.08.2014 08:36

Овај Ддик не схвата да цемо и ми Срби ускоро покренути поступак против њега и да це одговарати за крадју,издају,за саботирање истрага над закланим србима итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

31.08.2014 09:42

Милокраде,теби је од кампање једино остало да ударас минусе на БН сајту.Али знај ја први цу те тузити као и све ратне профитере.Нема те србијанске удбе која це те спасити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

север

31.08.2014 11:19

Колико би тек Владо Трисиц, требао тразити за јавно вредјање и псовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.08.2014 18:50

Милокраде бекријо све си паре сакрио. Доле Милокрад и такви као он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

31.08.2014 19:11

О КЛАСЈЕ МОЈЕ... О класје моје испод голих брда, Мој црни хљебе, крвљу поштрапани, Ко ми те штеди, ко ли ми те брани Од гладних тица, моја муко тврда? Скоро ће жетва... Једро зрње зрије... У сунцу трепти моје родно село. Но мутни облак притиска ми чело, И у дно душе гром пада и бије. Сјутра, кад оштри заблистају српи И сноп до снопа као злато пане, Снова ће тећи крв из моје ране - И снова пати, сељаче, и трпи... Сву муку твоју, напор црног роба, Појешће силни при гозби и пиру... А теби само, кô псу у синџиру... Бациће мрве... О, срам и грдоба!... И нико неће чути јад ни вапај - Нити ће ганути бол пјану господу... Сељаче, гољо, ти си прах на поду, Тегли и вуци, и у јарму скапај! О класје моје испод голих брда, Мој црни хљебе, крвљу поштрапани, Ко ми те штеди, ко ли ми те брани Од гладних тица, моја муко тврда?! 1910. АЛЕКСА ШАНТИЋ ИЗАДЈИТЕ НА ИЗБОРЕ И БОРИТЕ СЕ ЗА СВОЈ ХЉЕБ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

01.09.2014 08:17

Додик-мафијаш и лицемјер! Шта је он све рекао појединцима, био би на суду сваки дан због клевете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер Но

01.09.2014 16:10

Ја о Додику немам неко мишљење, о Босићу и Иванићу поготово... Међутим довољно ми је да видим кога од ових подржава запад и све ми је јасно,тако да немам дилему за ког да гласам . Свако ко стоји на путу западу и оним фашистима из Хато пакта мој је фаворит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

01.09.2014 16:54

Само ме занима гдје су били ови људи када је запад бомбардовао положаје ВРС? Гдје су били ти људи када је запад бомбаровао Србију? Зашто се тада људи нису супроставили западу? Је ли то ван паљмети нападати запад кад нас запад не напада? Ко је од тих људи како Жељка каже стао западу на црту. Да то није можда био Ари Ливне? Ти људи који говоре да је тај запад толико зло а њихови фаворити толика срећа за овај народ ко би из тог истог народа кренуо да се бори против запада? Нека кажу ти људи ко има користи од тих њихових врбалних напада на западни свијет или они имају штете ако неко други сарађује са западом.

ОДГОВОРИТЕ