Dodik traži od Bosića 10.000 KM

Lider SDS Mladen Bosić saopštio je danas da ga je banjalučki Osnovni sud obavijestio da se izjasni o dvije tužbe za klevetu koje je protiv njega podnio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u kojima se traži naknada štete od 10.000 KM.

Republika Srpska 30.08.2014 | 12:45
Dodik traži od Bosića 10.000 KM

Bosić je naveo da će se odazvati sudu i dati mišljenje o tužbama, te istakao da stoji iza svega što je rekao, kao i da "tužbe političkih suparnika, neće uplašiti, ni njega, niti SDS".

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci precizirao da se u prvoj tužbi, podnesenoj 18. oktobra prošle godine, navodi da je rekao da "onaj ko je ukrao milione ne može govoriti istinu".

"Ja sam tada rekao - kako Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi sa referendumom o ocjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu sa nivoa BiH, revizijom privatizacije, obračunu sa kriminalom i koji je ukrao milionske iznose, može za nekoga reći da je lažov", podsjetio je Bosić.

On je naveo da je druga tužba dopuna prve i da je podnesena 19. maja, jer je rekao "da su oni koji su pokrali pare ovdje, odnosno koji su usisali pare iz budžeta, te pare prenijeli u Beograd, Kipar i ostale destinacije po svijetu".

Bosić kaže da "ima informacije da su i pojedini lideri drugih opozicionih političkih stranaka dobili slična obevještenja od suda".

"Mislio sam da će me Milorad Dodik tužiti za moju izjavu da je prisvojio kilogram zlata koju mu je ruski milioner dao kao čovjek koji je pokušao da otvori ovdje biznis, a on me tuži za stvari koje su opštepoznate i koje svi u Srpskoj znaju. Vrlo rado ću dokazati sve ono što sam rekao", naglasio je Bosić.

On kaže da međusobne optužbe neće riješiti tužbe sudu, te da SDS nema namjeru da se u narednom periodu, pa ni u kampanji, bavi "optužbama i tužakanjima", već da će građanima ponuditi perspektivu i plan za bolji život.

Upitan da li će, ukoliko pobijedi na izborima, ući u kompromis sa strancima i podržati ustavne promjene koje bi značile smanjenje nadležnosti entiteta, lider SDS je rekao da je ova stranka politički stvarala Srpsku, te da neće praviti nikakve kompromise koji mogu biti protiv interesa Srpske, niti su za prekrajanje Dejtonskog sporazuma, ali da nisu ni za izolaciju Srpske i stvaranje neprijatelja.

Bosić je ocijenio da je "BiH na vrhu liste siromaštva u Evropi", a da je "Srpska siromašniji entitet, koji se suočava sa krahom ekonomije, u kojem se preduzeća zatvaraju, dok je broj penzionera premaši broj zaposlenih".

"Premijer Srpske Željka Cvijanović dala je najbolji opis ove situacije kada je komentarisala mjere i preporuke EU BiH o izvozu robe u Rusiju i konstatovala da nemamo problem sa izvozom robe u Rusiju zato što se ništa ne proizvodi u Srpskoj, što bi moglo biti izvezenu", rekao je Bosić i dodao da je "Srpsku u ovakvo stanje dovela vlast SNSD i Milorada Dodika".

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

Baja i sud

30.08.2014 11:04

Štra će mu sud kad je on BAJA? Zar je moguće da BAJA nema u košarici dovoljno jaja i traži suda?

ODGOVORITE
Name

KOLAPS

30.08.2014 11:13

BRAVO ZA BUDUCEG PREMIJERA.SVE ISTINITO I OTVORENO.SAMO TAKO NASTAVI KADA PREUZMES VLADU.BEZ KOMPROMISA TRULIH,OFORMI DOBAR TIM I KRENI.IMAS VELIKU PODRSKU JER SI CIST I POSTAN COVJEK.INACE BI TE DAVNO UNISTILI.ONI NE VOLE TAKVE,NJIMA TREBAJU POSLUSNICI I UVLAKACI,KLIMOGLAVCI.IMAS LJUDE OKO SEBE,IMAS NAROD KOJI OCEKUJE BOLJE DANE,IMAS VLAST U SRBIJI KOJA VAS CJENI.SVE JE NA VASOJ STRANI.SRECNO BILO SVIMA

ODGOVORITE
Name

Aglaja Ivanovna

30.08.2014 11:23

Milokrade, narod nije toliko glup koliko ti misliš da jeste i ne vjeruje ti više niko. U oktobru ćemo mi svi tražiti od tebe da nam vratiš sve što si uzeo od nas!

ODGOVORITE
Name

Gotov je bandit

30.08.2014 11:24

Upravo je Dodik nazovi političar koji je opanjkavao sve druge ljude koji su, pored njegovih bahatih i seljačkih nastupa, pokušavali se baviti politikom. Hoće li Dodik te pare koje će "dobiti" na "sudu" koji je pod njegovom kontrolom, usmjeriti ka Aleksandru Vučiću i Tomislavu Nikoliću pošto ih je svojevremeno nazvao političkim pobačajem. Rijšićemo se tog baje Dod'ka, šlj*m je svoje vrste. Te tužbe samo ukazuju na to da je u gabuli i da je shvatio da je gotov. A sudije koje su presudjivale da njemu takvom koji je tokom zadnjih 10 godina najviše vrijedjao sve redom i najbesramnije lagao sve oko sebe, neko plati za uvredu ili iznošenje neistine, po mom mišljenu, morale bi pred zakonom odgovarati za mobing.

ODGOVORITE
Name

Јована РС

30.08.2014 11:28

У овом истом суду су мене на разговору за посао питали да ли сам члан СНСД-а, и пошто нисам нисмо имали више о чему да причамо, тако да већ знам како ће пресудити. Али хвала Богу, неће ни то још дуго близу је октобар. А тад ће овај што себе назива главним Бајом видјети да и није баш главни и шта се дешава кад годинама вараш народ. Завршиће као друг му Борис Тадић у Србији.

ODGOVORITE
Name

Zone

30.08.2014 11:48

Ono što je najgore u vezi s tim tipom Dodikom je to da se oko njega i njegove "politike", te njegove "odgovorne vlasti" kako je on to uobičavao reći, u toj njegovoj "odgovornoj stranci" pogrešno nazvanoj SNSD, okupio najveći mogući šljam koji se mogao naći u Republici Srpskoj. Što su bili gori, pokvareniji i podliji, to su lakše napredovali i bili bliže njemu. Nemoguće je da toliko nije bio svjestan šta je cijelo vrijeme skupljao oko sebe. Znao je on dobro šta radi. Pojeli su i zemlju i kamenje. Hoće nastaviti vladati a nema više šta ukrasti. Mogu nam samo guliti kožu s ledja. Na vlast moraju doći ljudi koji hoće urediti ovaj entitet i stvarati novu vrijednost. Dodikovo je prošlo. Samo zato što smo došli do dna. Nije ga srušila ni opzicija ni strani faktor nego su potonuli i ugušili se u korupciji, nepotizmu i organizovanom kriminalu koji su ovdje instalirali. Nikave tužbe mu ne mogu pomoći. Uskoro će biti glavni okrivljeni. Pred nekim drugim i drugačijim sudovima.

ODGOVORITE
Name

srbac

30.08.2014 12:01

To mu se sada Tegeltija revansira za postavljanje u visoko sud i tuzilačko vijece. Kakav je rad imao u osnovnom sudu u BL sad ce da ima i su Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

sii

30.08.2014 12:27

Sta cemo proizvesti kada i izvoziti ...kada ti Milorade uvozis skart robu svake vrste i omalovazavas proizvodnju u RS ....zivio Bosic Mladen!!!

ODGOVORITE
Name

Marko

30.08.2014 12:29

Hs ha ha , to je po onoj narodnoj kadija te tuzi, kadija ti sudi , u ovo slucaju Baja te tuzi , Baja ti sudi ... Sva vlast , tuzilastvo i sudstvo je u njegovim pohlepnim rukama , nadamo se ne jos dugo .

ODGOVORITE
Name

Mia

30.08.2014 12:42

Ko bi rekao da i ovaj Dodik može biti humorističan ?! Msm da bi mi svi mogli da njega tužimo, šta je on sve izgovorio, bože sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

sale

30.08.2014 13:15

Koliku je imovinu prijavio možda smo trebali skupiti neki dobrovoljni prilog zajedno sa Mladenkom pa odnijeti predsjedniku našem Baji pa zao mi čoveka. Još u oktobru kad padne ja stvarno ne znam od čega će živeti nas baja.

ODGOVORITE
Name

Dusko

30.08.2014 13:26

Tebe narod treba da tuzi za novac koji si pokrao za ovih 8 godina. Lopove

ODGOVORITE
Name

Veljko

30.08.2014 13:36

Tako je Mladene to su tuzakanja,a ne tuzbe.Ovako je postupala Austro-ugarska i ovi na vlasti su im slicni

ODGOVORITE
Name

ostoja

30.08.2014 13:42

Obzirim da djavolje "sveto"trojstvo ima tri elementa: -Politicar, -Kriminalac i -Stranac trba se pozabavit na identifikaciji koje mjesto kome pripada. Uopstena prica je suplja prica.

ODGOVORITE
Name

pepa

30.08.2014 14:33

Bajica,sta ce ti sud.Pa ti imas pare,pokro si ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

Истина

30.08.2014 14:46

На ово је најбољи одговор она Црногорска изрека: "није ми криво што ми неко лаже већ ми је криво што мисли да му вјерујем" оно што вријеђа здрав разум. Господин Додик је добио иборе причом да је Радован Караџић носио новац из Бања Луке у врећама.Српски народ на цијелоје планети земљи могао је чути да је на свједочењу у Суду у Хагу причао другу причу. То је чинио у борби за власт кад је цијелом српском народу било најтеже па тадашњем председнику. Тешко је вјеровти да је и икада у историји било теже српском народу и његовим легеиним преставници били као у вријеме те преваре народа или Међународног суда.

ODGOVORITE
Name

Rubin

30.08.2014 14:48

I ja pokrećem tužbu protiv Bosića - rekao je čistU istinu o baji - velikom milokradu, A za tu rečenu istinu nek' odgovara.

ODGOVORITE
Name

NIkola

30.08.2014 15:06

Da nije smiješno bilo bi još smješnije. Gosp Bosić je ozbiljan čovjek da bi nasjedao na ovako proste zamke.

ODGOVORITE
Name

Daca25

30.08.2014 15:53

Dzaba tuzba, dzaba sve...tvoj kraj je u oktobru...Bosic je za tebe olicenje postenja, Milokrade...

ODGOVORITE
Name

hercegovac

30.08.2014 16:33

Milorad je dezorjentisan,svakim danom je nervozniji,gubi kontrolu! GOTOV JE !!!

ODGOVORITE
Name

Ma sve se zna

30.08.2014 16:42

Kad bi Milokrada Dod'ka tužili svi oni koje je on izvrijedjao i o kojima je lagao i kojima je podmetao, ne bi mu pomogli ni svi ti milioni koje je maznuo. Čak je i na tribunalu izjavio da je u vrijeme jedne svoje predizborne kampanje lagao, iz razloga boljeg plasmana na izborima. A tuži drugog ko je rekao istinu o njemu, odnosno samo djelić istine. Ostatak je više nego grozan.

ODGOVORITE
Name

gradjanin

30.08.2014 18:13

Jel to sudovi rade ekspresno kada Dodik podnese tužbu protiv nekog a mi gradjani možemo da čekamo po pet i deset godina.I jel to za klevetu deset hiljada važi za sve gradjane ili. Samo za Milorada.

ODGOVORITE
Name

smoluca

30.08.2014 18:33

Dodik jos ima tuzilastvo i sudstvo u svojim rukama..

ODGOVORITE
Name

miki mecava

30.08.2014 19:34

nesmije baja nista da odgovori za ovo kilo zlata,naravno poklonio ga je unuku.....

ODGOVORITE
Name

Nikolas

30.08.2014 19:57

Pizdo jedna i tebe je Vlado Trisic mogao tuziti za prijetnje i psovanje majke,kada si rekao da imas jos dvije godine i da ces ga unistiti pa nije,a ti kukavica koja se svakom rugas sada potezes za sudom,ali ne znas da tvoji sudovi odlaze u oktobru! Sram te bilo!

ODGOVORITE
Name

Rale

30.08.2014 19:57

Ako se za klevetu kaznjava, onda ce Milokrad bankrotirai, jer on svaki dan nekog kleveta.

ODGOVORITE
Name

zmaj od sipova

30.08.2014 20:03

A koliko ti treba narodu da das? Bitango jedna.

ODGOVORITE
Name

Baja

30.08.2014 22:56

Bosiću...pare 'vamo!

ODGOVORITE
Name

Marko

31.08.2014 02:20

Ovaj je još na slobodi.

ODGOVORITE
Name

normalan

31.08.2014 07:04

Naravno da ce da plati sta misli taj Bosic da moze da prica sta hoce bez dokaza.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

31.08.2014 07:41

Milion ljudi je slusalo otvorene prjetnje i uvrede Baje upucene vlasniku BN-a, fizicki napad Budimira Stankovica na nevina covjeka u basti hotela... Mene zanima zasto policija nije pokrenula krivicni postupak protiv KRKANA iz Laktasa po osnovi ozbiljnih prjetnji i teskih uvreda te nanosenja fizickih povreda? Idemo okrenuti situaciju, zamislite da je vlasnik BN-a ovako psovao i prjetio Dodiku ili bilo kome iz njagove sekte, da je onaj covjek sakom raspalio Dodikovog kuma pred stotinu svjedoka? Ovakav javasluk i bezakonje i ocit nerad u Tuzilastvu, sudstvu i MUP-u su jednostavno odvratni. Poslije oktobra nova vlast prvo mora ocistiti navedene institucije od kriminalaca pa tek onda krenuti u reforme.

ODGOVORITE
Name

heo

31.08.2014 08:36

Ovaj Ddik ne shvata da cemo i mi Srbi uskoro pokrenuti postupak protiv njega i da ce odgovarati za kradju,izdaju,za sabotiranje istraga nad zaklanim srbima itd itd.

ODGOVORITE
Name

heo

31.08.2014 09:42

Milokrade,tebi je od kampanje jedino ostalo da udaras minuse na BN sajtu.Ali znaj ja prvi cu te tuziti kao i sve ratne profitere.Nema te srbijanske udbe koja ce te spasiti!

ODGOVORITE
Name

sever

31.08.2014 11:19

Koliko bi tek Vlado Trisic, trebao traziti za javno vredjanje i psovanje.

ODGOVORITE
Name

Boki

31.08.2014 18:50

Milokrade bekrijo sve si pare sakrio. Dole Milokrad i takvi kao on.

ODGOVORITE
Name

zabrinuti gradjanin

31.08.2014 19:11

O KLASJE MOJE... O klasje moje ispod golih brda, Moj crni hljebe, krvlju poštrapani, Ko mi te štedi, ko li mi te brani Od gladnih tica, moja muko tvrda? Skoro će žetva... Jedro zrnje zrije... U suncu trepti moje rodno selo. No mutni oblak pritiska mi čelo, I u dno duše grom pada i bije. Sjutra, kad oštri zablistaju srpi I snop do snopa kao zlato pane, Snova će teći krv iz moje rane - I snova pati, seljače, i trpi... Svu muku tvoju, napor crnog roba, Poješće silni pri gozbi i piru... A tebi samo, kô psu u sindžiru... Baciće mrve... O, sram i grdoba!... I niko neće čuti jad ni vapaj - Niti će ganuti bol pjanu gospodu... Seljače, goljo, ti si prah na podu, Tegli i vuci, i u jarmu skapaj! O klasje moje ispod golih brda, Moj crni hljebe, krvlju poštrapani, Ko mi te štedi, ko li mi te brani Od gladnih tica, moja muko tvrda?! 1910. ALEKSA ŠANTIĆ IZADJITE NA IZBORE I BORITE SE ZA SVOJ HLJEB!!!

ODGOVORITE
Name

p

01.09.2014 08:17

Dodik-mafijaš i licemjer! Šta je on sve rekao pojedincima, bio bi na sudu svaki dan zbog klevete!

ODGOVORITE
Name

Мистер Но

01.09.2014 16:10

Ја о Додику немам неко мишљење, о Босићу и Иванићу поготово... Међутим довољно ми је да видим кога од ових подржава запад и све ми је јасно,тако да немам дилему за ког да гласам . Свако ко стоји на путу западу и оним фашистима из Hато пакта мој је фаворит!

ODGOVORITE
Name

Никола

01.09.2014 16:54

Само ме занима гдје су били ови људи када је запад бомбардовао положаје ВРС? Гдје су били ти људи када је запад бомбаровао Србију? Зашто се тада људи нису супроставили западу? Је ли то ван паљмети нападати запад кад нас запад не напада? Ко је од тих људи како Жељка каже стао западу на црту. Да то није можда био Ари Ливне? Ти људи који говоре да је тај запад толико зло а њихови фаворити толика срећа за овај народ ко би из тог истог народа кренуо да се бори против запада? Нека кажу ти људи ко има користи од тих њихових врбалних напада на западни свијет или они имају штете ако неко други сарађује са западом.

ODGOVORITE