Научиле српски због Видића и Звезде

Љубав према Србији Аргентинки Франке и Камиле Федериги не може да се опише речима.

Србија 30.08.2014 | 08:16
Научиле српски због Видића и Звезде

Сестре које су рођене у Кордоби, а већ дуго живе у шпанској Гранади воле нашу земљу више од многих Срба. Сваког дана долазе испред хотела с нашим кошаркашима да би размениле неколико речи и фотографисале се с њима. Пажњу на Франку и Камилу репортерима Курира скренуо  је репрезентативац Марко Симоновић и тако допринео да ова фантастична прича изађе у јавност.

-Ми смо из Аргентине, из Кордобе, а обожавамо Србију. Ја се зовем Франка, а моја сестра Камила. Дошле смо у Гранаду 2002, кад је наша породица отишла из Аргентине због велике финансијске кризе - прича нам Франка на одличном српском, па смо били сигурни да им је неко од родитеља из наше земље.

- Не, не. Мајка и отац немају никакве везе са Србијом... Ми волимо фудбал, Црвену звезду и Немању Видића.

Научиле смо српски јер смо силно желеле да сазнамо што више о клубу и о Немањи. Сваки дан на интернету читамо Курир и остале српске медије - додаје Камила, а ми после ових речи остајемо без текста. Видевши да су новинари збуњени, Франка објашњава:

- Почело је с Немањом. Наш брат је путовао у Манчестер и причао нам је да за Јунајтед игра један феноменалан фудбалер и да је он Србин. Немања нам се много свидео. Почеле смо да истражујемо све о њему и пошто је играо за Звезду, постале смо навијачице црвено-белих. Касније и због Дарка Лазовића. Није било информација на енглеском и биле смо приморане да научимо српски.

Франка и Камила прошле године испуниле су жељу - посетиле су Србију.

- Успеле смо да одемо на Маракану, то нам је био најлепши дан у животу - каже Франка и показује нокте обојене у боје заставе Србије, док њена сестра има два привеска за кључеве - на једном пише „Косово је Србија“, а други је Звездин.

Уместо Леа Месија или легендарног Марадоне, сестре Федериги обожавају момка из Ужица.

- Па Видића смо упознале, сликале смо се с њим, а Меси је практично недодирљив - додала је Франка и на телефону нам показала своју собу, где на зиду виси српска застава.

Иако су практично одрасле у Шпанији, инсистирају на томе да су Аргентинке. То не значи да ће на Мундобаскету навијати за „гаучосе“.

- Навијамо за Србију! - кажу углас, а ништа се неће променити ни у случају да се у Мадриду „орлови“ састану са Аргентинцима.

- Ух, пошто не познајемо ниједног кошаркаша Аргентине, опет за Србију. У фудбалу навијамо за Аргентину, али и за Србију - јасна је Камила, која додаје да још нису обезбедиле карте за неку од утакмица „орлова“.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

За похвалу

30.08.2014 06:39

Спорт цини цуда.Ово је оцит пример да онај ко воли спорт воли и људе.Драга Камила и Франка, хвала вам за искрену љубав према Србији.Од ове две лепотице би многи, који зиве у дрзави Србији, могли доста тога да науце.Науцити један,искрено рецено не комерционални језик, да би упознали људе,спорт и дрзаву је за сваку похвалу.Ја немам заставу Србије у куци обесену на зиду,оне је имају.Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

батман

30.08.2014 06:52

Какве краљице. Сјајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

30.08.2014 12:31

Нека поживе 1000 година баш сам их заволео а и не знам их.БРАВО

ОДГОВОРИТЕ