Специјално тужилаштво одбацило извјештај МУП-а!

Специјално тужилаштво Републике Српске донијело је наредбу о неспроводјењу истраге по извјештају о почињеном кривичном дјелу МУП-а Српске против Милана Скробића и Мирка Станетића.

Република Српска 29.08.2014 | 20:02
Специјално тужилаштво одбацило извјештај МУП-а!

Јавност је о Наредби за неспроводјењем истраге обавјештена недавно а Наредба је, званично, донешена 25 априла ове године два мјесеца прије него што је Мирко Станетић умјесто Душка Рачића поново именован за директора, тада још увијек, Клиничког центра Бањалука. Знимљиво иако су медији инсистирали на извјештају МУП-а нико није објавио да је донешена наредба о прекиду истраге.

„Након увида у извјештај о учињеном кривичном дјелу и све прилоге уз исти, оцјеном и свестраном анализом прикупљених доказа и појединачно и у медјусобној вези, ово Тужилаштво је нашло да нема довољно доказа у прилог основа сумње да су пријављена лица учинила кривично дјело за које се терете“, наводи се у одговору Специјалног тужилаштва Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова извјештај о почињеном кривичном дјелу против Станетића и Скробића поднијело је у јануару ове године а пријављене је МУП Српске у извјештају теретио за штету од милион и деведесет и четири хиљаде марака учињену Клиничком центру на набавци стропних статива. Специјално тужилаштво одбацило је све наводе из извјештаја министарства унутрашњих послова. Занимљиво је то што је све учињено непосредно прије него што је Влада, у којој сједи и Радислав Јовичић чије министарство је теретило Станетића, Мирка Станетића поново поставила за првог човјека Клиничког центра.

Мирка Станетића Влада је смјенила у новембру 2011 године, званично због лошег управљања незванично јер није желио да посао изградње централног медицинског блока додијели бечком Вамеду. Станетић је поново директор, Вамед је изабран за најбољег понудјача за градњу централног медицинског блока. Специјално тужилаштво одбацило је извјештај МУП-а Републике Српске.

БН ТВ

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Адвокат

29.08.2014 18:26

Овакав шамар министар Јовичић није добио још од кад је био клинац. Ја бих да сам на његовом мјесту одмах дао оставку или да живим у јапанској култури извршио хара-кири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

29.08.2014 18:42

Ста сад???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјени Бањалучанин

29.08.2014 18:45

У овој згради је некад било луткарско позориште и даване су представе за дјецу. У то вријеме, Милорад Додик није био чуо ни за Лакташе ни за Бањалуку, а о томе да је можда долазио на представе, не треба ни помишљати. Сад у овом Дизниленду за будале званом Бањалука, на сваком кораку су представе, а режисер није нико други него баш споменути лик. Земљо, отвори се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос један бањалуцанин

29.08.2014 20:05

за родјеног бањалуцанина.... тацно ја као мали ...1957 сам годисте ... гледао пинокиа ... водила нас уцитељица Адамецка из Змај Јовине , а сад 2014 опет пинокио , али нас не води уцитељица Адамецка , вец нас води уцитељица Цвијановицка ... пинокио ваљда знате кој је .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

оће им се - може им се

30.08.2014 06:32

Не браним Јовичића и полицију јер су они вјероватно свој дио коректно одрадили. Даље су веће "игранке" под Бајином диригентском палицом... МОЖЕ ИМ СЕ -ХОЋЕ ИМ СЕ ... ДО ОКТОБРА НАДАМ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

30.08.2014 07:22

Ма,ово су само њихове међусобне игре да се народ завара још који пут до избора.У тим играма сада је жртвено јање Јовичић.Па ,кад се прихватио столице на којој сједи,нека сада игра како му свирају из раштиманог оркестра великог баје.Ово је само планирана игра,народе!

ОДГОВОРИТЕ