Specijalno tužilaštvo odbacilo izvještaj MUP-a!

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske donijelo je naredbu o nesprovodjenju istrage po izvještaju o počinjenom krivičnom djelu MUP-a Srpske protiv Milana Skrobića i Mirka Stanetića.

Republika Srpska 29.08.2014 | 20:02
Specijalno tužilaštvo odbacilo izvještaj MUP-a!

Javnost je o Naredbi za nesprovodjenjem istrage obavještena nedavno a Naredba je, zvanično, donešena 25 aprila ove godine dva mjeseca prije nego što je Mirko Stanetić umjesto Duška Račića ponovo imenovan za direktora, tada još uvijek, Kliničkog centra Banjaluka. Znimljivo iako su mediji insistirali na izvještaju MUP-a niko nije objavio da je donešena naredba o prekidu istrage.

„Nakon uvida u izvještaj o učinjenom krivičnom djelu i sve priloge uz isti, ocjenom i svestranom analizom prikupljenih dokaza i pojedinačno i u medjusobnoj vezi, ovo Tužilaštvo je našlo da nema dovoljno dokaza u prilog osnova sumnje da su prijavljena lica učinila krivično djelo za koje se terete“, navodi se u odgovoru Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Stanetića i Skrobića podnijelo je u januaru ove godine a prijavljene je MUP Srpske u izvještaju teretio za štetu od milion i devedeset i četiri hiljade maraka učinjenu Kliničkom centru na nabavci stropnih stativa. Specijalno tužilaštvo odbacilo je sve navode iz izvještaja ministarstva unutrašnjih poslova. Zanimljivo je to što je sve učinjeno neposredno prije nego što je Vlada, u kojoj sjedi i Radislav Jovičić čije ministarstvo je teretilo Stanetića, Mirka Stanetića ponovo postavila za prvog čovjeka Kliničkog centra.

Mirka Stanetića Vlada je smjenila u novembru 2011 godine, zvanično zbog lošeg upravljanja nezvanično jer nije želio da posao izgradnje centralnog medicinskog bloka dodijeli bečkom Vamedu. Stanetić je ponovo direktor, Vamed je izabran za najboljeg ponudjača za gradnju centralnog medicinskog bloka. Specijalno tužilaštvo odbacilo je izvještaj MUP-a Republike Srpske.

BN TV

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Advokat

29.08.2014 18:26

Ovakav šamar ministar Jovičić nije dobio još od kad je bio klinac. Ja bih da sam na njegovom mjestu odmah dao ostavku ili da živim u japanskoj kulturi izvršio hara-kiri.

ODGOVORITE
Name

haha

29.08.2014 18:42

Sta sad???

ODGOVORITE
Name

Rodjeni Banjalučanin

29.08.2014 18:45

U ovoj zgradi je nekad bilo lutkarsko pozorište i davane su predstave za djecu. U to vrijeme, Milorad Dodik nije bio čuo ni za Laktaše ni za Banjaluku, a o tome da je možda dolazio na predstave, ne treba ni pomišljati. Sad u ovom Diznilendu za budale zvanom Banjaluka, na svakom koraku su predstave, a režiser nije niko drugi nego baš spomenuti lik. Zemljo, otvori se!

ODGOVORITE
Name

jos jedan banjalucanin

29.08.2014 20:05

za rodjenog banjalucanina.... tacno ja kao mali ...1957 sam godiste ... gledao pinokia ... vodila nas uciteljica Adamecka iz Zmaj Jovine , a sad 2014 opet pinokio , ali nas ne vodi uciteljica Adamecka , vec nas vodi uciteljica Cvijanovicka ... pinokio valjda znate koj je .....

ODGOVORITE
Name

oće im se - može im se

30.08.2014 06:32

Ne branim Jovičića i policiju jer su oni vjerovatno svoj dio korektno odradili. Dalje su veće "igranke" pod Bajinom dirigentskom palicom... MOŽE IM SE -HOĆE IM SE ... DO OKTOBRA NADAM SE.

ODGOVORITE
Name

Rubin

30.08.2014 07:22

Ma,ovo su samo njihove međusobne igre da se narod zavara još koji put do izbora.U tim igrama sada je žrtveno janje Jovičić.Pa ,kad se prihvatio stolice na kojoj sjedi,neka sada igra kako mu sviraju iz raštimanog orkestra velikog baje.Ovo je samo planirana igra,narode!

ODGOVORITE