Боље не улазити у спорове са Русијом

Русија се неће увлачити у велике конфликте, али њени партнери треба да схвате да је боље не улазити са Русијом у спорове, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Свијет 29.08.2014 | 18:33
Боље не улазити у спорове са Русијом

Путин је такође, рекао да ће земља наставити јачање нуклеарног потенцијала, али не ради застрашивања, већ ради осигурања своје безбедности."Могу одмах да кажем: Русија је далеко од тога да се увлачи у неке обимне конфликте, али партнери треба да схвате, да је боље да не улазе у спорове са Русијом", рекао је председник Русије.

Подсећајући да је Русија "једна од најмоћнијих нуклеарних држава" и да је то реалност, Путин је рекао да Русија "јача снаге нуклеарног одвраћања, јача своје оружане снаге"."Оне заиста постају компактније, ефикасније. Постају заиста модерније са становишта опремања модерним системима наоружања. Настављамо да јачамо тај потенцијал и то ћемо радити", рекао је Путин.

Према његовим речима, то се не ради како би се некоме претило већ да би се осећало сигурнијим и мирнијим, имала могућност да се реализују планови у развоју привреде и социјалне области."Увек треба да будемо спремни да одбијемо сваку агресију према Русији, увек наши партнери - у каквом год стању се налазиле њихове државе и које се спољнополитичке концепције придржавали, треба да схвате, да је са нама боље да не улазе у спорове, што се тиче могућег оружаног конфликта", упозорио је Путин а преноси Итар-Тас.

Обраћајући се на омладинском форуму "Селигер", председник Русије је рекао да Русија није анектирала полуострво Крим, већ да га је заштитила."Ми њега нисмо анектирали, одузели. Ми смо дали могућност људима да се изјасне и донесу одлуку и према њој смо се понели са уважавањем. Мислим да смо их их заштитили", рекао је Путин, додајући да би се у супротном на Криму дешавало исто што се сада дешава на југоистоку Украјине.

Притом је додао да је "обновљена историјска правда, нарушена нелегалном предајом Крима Украјини".

Путин је подвукао да су на пролеће ове године одлуке доношене у вези са неопходношћу заштите руског становништва.
"Сада је, по мени, свима јасно када гледамо Донбас, Луганск, Одесу. Сада нам је свима јасно шта би било са Кримом, да нисмо одговарајуће мере предузели, да осигурамо да слободно изјашњавање људи", рекао је председник Русије.


Коментари / 10

Оставите коментар
Name

...

29.08.2014 16:37

ТО ЦАРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

29.08.2014 17:17

Зику му фаце, ево нове санкције УСА и ЕУ спремају. Раздрмо се сав, па ко це му Русију дирати, па у њој нико осим Руса и не зели зивјети. Клима је таква да само они издрзе, зато им је вијек зивота 60 година,70 посто Руса алкохолицари, наталитет нула посто. Него ове су их санкције поцеле да дрмају а тек нове долазе. Зна ЕУ и УСА како треба са Русима, а Кинези цуте и смију се брадској вама Русји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фердо

29.08.2014 17:19

Доживотни Руски ЦАР Путин, оваквим изјавама само доказује да је Русија извршила АГРЕСИЈУ на међународно признату ДРЖАВУ Украину. Сва среча па у Србији нема Руса иначе би и тамо послао своје трупе да их заштите.Само ме чуди зашто не пошаље трупе у САД јер и тамо има око милион Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

29.08.2014 18:04

Немојте јос ниста да радите Велике Силе...остало ми је јос 6 год кредита ,па да могу рахат бит

ОДГОВОРИТЕ
Name

изметбеговиц

29.08.2014 18:04

Тако је Путине легендо ... Украјина је само мала демонстрација силе ... да хоце руси би за 7 дан просли кроз Украјину ко крава кроз кукуруз... а овим босанцицима сто смета Русија и Србија... нек се поклопе по усима ..кад су њима америцки злотвори помагали у рату онда су добри били ...ти исти индијанци који и дан данас помазу тако сто нападају земље далеко од своје а све под изговором 'хуманитарно' ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

волков

29.08.2014 18:10

Ре фердо у јулио::Ресење је унистити нулту тачку зла а то је ВАТИКАН...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.08.2014 19:54

Да видимо чија мајка црну вуну преде! Нешто не видим НАТО у близини?! Лако им је "сравнити са земљом" мале земље с циљем заштите "виталних националних интереса" и дијелити војницима одликовања за убијање дјеце и цивила. Е дошли сте гдје треба па да видимо колико сте јаки сви заједно у односу на Русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.08.2014 09:41

Јесу фердо и јулио паметни као да су покупили сву памет овог свијета,Руси су увијек успијевали да ухвате фасисте за врат тако це бити и овог пута,Амери и ЕУ требају да се окрену проблемима које су они направили у Ираку Сирији ,Косову Босни гдје бјелосвјетске будале регрутују младе и шаљу у сигурну смрт,циљ арапа Обаме није помоћ Украјини боли њега за Украјином као и мене,него је циљ да се додје са базама као у бивсу Југу,мислим да неце моци овог пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо поштар

30.08.2014 12:18

Сваког агресора треба спријечити, као и што је и Србија добила по носу и неће се опоравити још дуго и сада тражи од ЕУ помоћ. Зашто не удјете у заједницу са Русијом, Азербајџаном, Тачикистаном и осталим кад их толико волите? Јадна је та Руска техника према Европској унији или САД-а.То је лада против мерцедеса, ролсроyса, ферарија или хумера. Русиа је добијала милијарде помоци од Еврпе да им не долазе тразити посао, а сада под санкцијама-јадан народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Тузлак

30.08.2014 14:26

Ста велис,ако буде неке велике несреце,нецес моци отплатити кредит,ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ