Bolje ne ulaziti u sporove sa Rusijom

Rusija se neće uvlačiti u velike konflikte, ali njeni partneri treba da shvate da je bolje ne ulaziti sa Rusijom u sporove, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Svijet 29.08.2014 | 18:33
Bolje ne ulaziti u sporove sa Rusijom

Putin je takođe, rekao da će zemlja nastaviti jačanje nuklearnog potencijala, ali ne radi zastrašivanja, već radi osiguranja svoje bezbednosti."Mogu odmah da kažem: Rusija je daleko od toga da se uvlači u neke obimne konflikte, ali partneri treba da shvate, da je bolje da ne ulaze u sporove sa Rusijom", rekao je predsednik Rusije.

Podsećajući da je Rusija "jedna od najmoćnijih nuklearnih država" i da je to realnost, Putin je rekao da Rusija "jača snage nuklearnog odvraćanja, jača svoje oružane snage"."One zaista postaju kompaktnije, efikasnije. Postaju zaista modernije sa stanovišta opremanja modernim sistemima naoružanja. Nastavljamo da jačamo taj potencijal i to ćemo raditi", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, to se ne radi kako bi se nekome pretilo već da bi se osećalo sigurnijim i mirnijim, imala mogućnost da se realizuju planovi u razvoju privrede i socijalne oblasti."Uvek treba da budemo spremni da odbijemo svaku agresiju prema Rusiji, uvek naši partneri - u kakvom god stanju se nalazile njihove države i koje se spoljnopolitičke koncepcije pridržavali, treba da shvate, da je sa nama bolje da ne ulaze u sporove, što se tiče mogućeg oružanog konflikta", upozorio je Putin a prenosi Itar-Tas.

Obraćajući se na omladinskom forumu "Seliger", predsednik Rusije je rekao da Rusija nije anektirala poluostrvo Krim, već da ga je zaštitila."Mi njega nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih ih zaštitili", rekao je Putin, dodajući da bi se u suprotnom na Krimu dešavalo isto što se sada dešava na jugoistoku Ukrajine.

Pritom je dodao da je "obnovljena istorijska pravda, narušena nelegalnom predajom Krima Ukrajini".

Putin je podvukao da su na proleće ove godine odluke donošene u vezi sa neophodnošću zaštite ruskog stanovništva.
"Sada je, po meni, svima jasno kada gledamo Donbas, Lugansk, Odesu. Sada nam je svima jasno šta bi bilo sa Krimom, da nismo odgovarajuće mere preduzeli, da osiguramo da slobodno izjašnjavanje ljudi", rekao je predsednik Rusije.


Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

...

29.08.2014 16:37

TO CARE!

ODGOVORITE
Name

Julio

29.08.2014 17:17

Ziku mu face, evo nove sankcije USA i EU spremaju. Razdrmo se sav, pa ko ce mu Rusiju dirati, pa u njoj niko osim Rusa i ne zeli zivjeti. Klima je takva da samo oni izdrze, zato im je vijek zivota 60 godina,70 posto Rusa alkoholicari, natalitet nula posto. Nego ove su ih sankcije pocele da drmaju a tek nove dolaze. Zna EU i USA kako treba sa Rusima, a Kinezi cute i smiju se bradskoj vama Rusji.

ODGOVORITE
Name

Ferdo

29.08.2014 17:19

Doživotni Ruski CAR Putin, ovakvim izjavama samo dokazuje da je Rusija izvršila AGRESIJU na međunarodno priznatu DRŽAVU Ukrainu. Sva sreča pa u Srbiji nema Rusa inače bi i tamo poslao svoje trupe da ih zaštite.Samo me čudi zašto ne pošalje trupe u SAD jer i tamo ima oko milion Rusa.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

29.08.2014 18:04

Nemojte jos nista da radite Velike Sile...ostalo mi je jos 6 god kredita ,pa da mogu rahat bit

ODGOVORITE
Name

izmetbegovic

29.08.2014 18:04

Tako je Putine legendo ... Ukrajina je samo mala demonstracija sile ... da hoce rusi bi za 7 dan prosli kroz Ukrajinu ko krava kroz kukuruz... a ovim bosancicima sto smeta Rusija i Srbija... nek se poklope po usima ..kad su njima americki zlotvori pomagali u ratu onda su dobri bili ...ti isti indijanci koji i dan danas pomazu tako sto napadaju zemlje daleko od svoje a sve pod izgovorom 'humanitarno' ...

ODGOVORITE
Name

volkov

29.08.2014 18:10

Re ferdo u julio::Resenje je unistiti nultu tačku zla a to je VATIKAN...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.08.2014 19:54

Da vidimo čija majka crnu vunu prede! Nešto ne vidim NATO u blizini?! Lako im je "sravniti sa zemljom" male zemlje s ciljem zaštite "vitalnih nacionalnih interesa" i dijeliti vojnicima odlikovanja za ubijanje djece i civila. E došli ste gdje treba pa da vidimo koliko ste jaki svi zajedno u odnosu na Ruse.

ODGOVORITE
Name

Md

30.08.2014 09:41

Jesu ferdo i julio pametni kao da su pokupili svu pamet ovog svijeta,Rusi su uvijek uspijevali da uhvate fasiste za vrat tako ce biti i ovog puta,Ameri i EU trebaju da se okrenu problemima koje su oni napravili u Iraku Siriji ,Kosovu Bosni gdje bjelosvjetske budale regrutuju mlade i šalju u sigurnu smrt,cilj arapa Obame nije pomoć Ukrajini boli njega za Ukrajinom kao i mene,nego je cilj da se dodje sa bazama kao u bivsu Jugu,mislim da nece moci ovog puta

ODGOVORITE
Name

Simo poštar

30.08.2014 12:18

Svakog agresora treba spriječiti, kao i što je i Srbija dobila po nosu i neće se oporaviti još dugo i sada traži od EU pomoć. Zašto ne udjete u zajednicu sa Rusijom, Azerbajdžanom, Tačikistanom i ostalim kad ih toliko volite? Jadna je ta Ruska tehnika prema Evropskoj uniji ili SAD-a.To je lada protiv mercedesa, rolsroysa, ferarija ili humera. Rusia je dobijala milijarde pomoci od Evrpe da im ne dolaze traziti posao, a sada pod sankcijama-jadan narod!

ODGOVORITE
Name

Bravo Tuzlak

30.08.2014 14:26

Sta velis,ako bude neke velike nesrece,neces moci otplatiti kredit,ha ha ha.

ODGOVORITE