Александра откровење УС опена!

Млада српска тенисерка направила највећи успех у каријери пошто је забележила и пету узастопну победу у Њујорку.

Тенис 29.08.2014 | 12:30
Александра откровење УС опена!

Талентована српска тенисерка Александра Крунић направила је подвиг у Њујорку и пласирала се у шеснаестину финала УС Опена савладавши вечерас у 2. колу Американку Медисон Киз после велике борбе у три сета - 7:6 (7:4), 2:6, 7:5.

Двадесетједногодишња Крунић, тренутно 145. на WТА листи, остварила је фантастичан успех, највећи у досадашњој каријери.

Након што је пребродила три кола квалификација, а потом прескочила прву препреку у главном жребу УС Опена победом против Пољакиње Катаржине Питер, српска тенисерка наставила је са успесима и срушила 27. тенисерку света након драматичне, два сата и 19 минута дуге борбе.

Крунићева је пронашла добитну комбинацију против фаворизоване Киз, иако се чинило да ће Американка направити преокрет после изједначења у сетовима.

У одлучујућем сету српска тенисерка је играла најбоље што може, пружила је максимум и то јој је донело огроман успех, па се придружила Јелени Јанковић, која је шеснаестину финала обезбедила јучерашњом победом над Бугарком Цветаном Пиронковом.

Крунићева се у мечу за осмину финала састаје са четвртом тенисерком света, Чехињом Петром Квитовом, која је лако савладала земљакињу Петру Цетковску (6:4, 6:2).

Коментари / 0

Оставите коментар