Aleksandra otkrovenje US opena!

Mlada srpska teniserka napravila najveći uspeh u karijeri pošto je zabeležila i petu uzastopnu pobedu u Njujorku.

Tenis 29.08.2014 | 12:30
Aleksandra otkrovenje US opena!

Talentovana srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je podvig u Njujorku i plasirala se u šesnaestinu finala US Opena savladavši večeras u 2. kolu Amerikanku Medison Kiz posle velike borbe u tri seta - 7:6 (7:4), 2:6, 7:5.

Dvadesetjednogodišnja Krunić, trenutno 145. na WTA listi, ostvarila je fantastičan uspeh, najveći u dosadašnjoj karijeri.

Nakon što je prebrodila tri kola kvalifikacija, a potom preskočila prvu prepreku u glavnom žrebu US Opena pobedom protiv Poljakinje Kataržine Piter, srpska teniserka nastavila je sa uspesima i srušila 27. teniserku sveta nakon dramatične, dva sata i 19 minuta duge borbe.

Krunićeva je pronašla dobitnu kombinaciju protiv favorizovane Kiz, iako se činilo da će Amerikanka napraviti preokret posle izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu srpska teniserka je igrala najbolje što može, pružila je maksimum i to joj je donelo ogroman uspeh, pa se pridružila Jeleni Janković, koja je šesnaestinu finala obezbedila jučerašnjom pobedom nad Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

Krunićeva se u meču za osminu finala sastaje sa četvrtom teniserkom sveta, Čehinjom Petrom Kvitovom, koja je lako savladala zemljakinju Petru Cetkovsku (6:4, 6:2).

Komentari / 0

Ostavite komentar