Шта УЕФА спрема за Шкулетића?

Нападача Партизана чека казна у распону од једног до три меча.

Фудбал 29.08.2014 | 10:15
Шта УЕФА спрема за Шкулетића?

Не зна Петар Шкулетић да ли да се радује или да тугује. Нападач Партизана постигао је оба гола у реваншу са Нефчијем и практично сам увео црно-беле у групну фазу Лиге Европе, али ће због искључења у финишу сусрета бити кажњен најмање једном утакмицом забране играња.

И уколико тако буде у црно-белом табору би требало да кажу: „ух, добро је“.

Јер, УЕФА је немилосрдна и буде ли се стриктно држала дисциплинског правилиника стасити центарфор може да прође и са три меча суспензије.

Иако се на снимку не види тачно шта је урадио, претпоставља се да је Шкулетић у слављеничком заносу ударио неког од фудбалера Нефчија (иако је јасно је да су и домаћини ударили њега). Но, Европска кућа фудбала у таквим случајевима посеже за „пеналом“ од три утакмице забране неиграња. Подсећамо да су на исти начин кажњавани Медо Камара (на сусрету са Шамроком ударио ривала и чак зарадио четири меча казне), Александар Митровић (такође на гостовању у Бакуу 2012), али и Никола Аксентијевић, прошле сезоне у Туну.

Сходно томе, УЕФА ће прво пречешљати извештаје званичних лица са дуела у Азербејџану, затим затражити изјаву од Шкулетића, али би према досадашњем искуству најгора казна могла да буде три утакмице забране играња. То значи да постоји опасност да Партизанов нападач пропусти половину такмичења Лиге Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар