Šta UEFA sprema za Škuletića?

Napadača Partizana čeka kazna u rasponu od jednog do tri meča.

Fudbal 29.08.2014 | 10:15
Šta UEFA sprema za Škuletića?

Ne zna Petar Škuletić da li da se raduje ili da tuguje. Napadač Partizana postigao je oba gola u revanšu sa Nefčijem i praktično sam uveo crno-bele u grupnu fazu Lige Evrope, ali će zbog isključenja u finišu susreta biti kažnjen najmanje jednom utakmicom zabrane igranja.

I ukoliko tako bude u crno-belom taboru bi trebalo da kažu: „uh, dobro je“.

Jer, UEFA je nemilosrdna i bude li se striktno držala disciplinskog pravilinika stasiti centarfor može da prođe i sa tri meča suspenzije.

Iako se na snimku ne vidi tačno šta je uradio, pretpostavlja se da je Škuletić u slavljeničkom zanosu udario nekog od fudbalera Nefčija (iako je jasno je da su i domaćini udarili njega). No, Evropska kuća fudbala u takvim slučajevima poseže za „penalom“ od tri utakmice zabrane neigranja. Podsećamo da su na isti način kažnjavani Medo Kamara (na susretu sa Šamrokom udario rivala i čak zaradio četiri meča kazne), Aleksandar Mitrović (takođe na gostovanju u Bakuu 2012), ali i Nikola Aksentijević, prošle sezone u Tunu.

Shodno tome, UEFA će prvo prečešljati izveštaje zvaničnih lica sa duela u Azerbejdžanu, zatim zatražiti izjavu od Škuletića, ali bi prema dosadašnjem iskustvu najgora kazna mogla da bude tri utakmice zabrane igranja. To znači da postoji opasnost da Partizanov napadač propusti polovinu takmičenja Lige Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar