Преко 'оранице' до ЛЕ!

Екипа из Хумске и у реваншу савладала Нефчи (2:1), меч обележила чак четири црвена картона, двоструки стрелац из Бакуа не игра први сусрет групне фазе.

Фудбал 29.08.2014 | 09:17
Преко 'оранице' до ЛЕ!

Петар Шкулетић је погурао, Милан Лукач сачувао, а Парни ваљак кривудавим путем поред Каспијског мора обезбедио још најмање шест међународних утакмица ове сезоне! Црно-бели су у Лиги Европе и то је најважнија информација са гостовања у Бакуу, где је српски представник одиграо одлично прво и панично друго полувреме, али на крају успео да уздигнутих руку напусти ужасан терен стадиона „Тофик Бахрамов“: Нефчи – Партизан 1:2 (први меч 2:3).

Екипа уз Хумске 1 се после једногодишњег одсуства вратила под капу УЕФА и обезбедила шесто учешће у групној фази мање атрактивног купа (2004, 2006, 2008, 2009, 2012, 2014), доневши тако клубу зараду у висини од око 1,3 милиона евра, али и побољшан рејтинг на европској сцени, као и шансу навијачима да да Топчидерском брду виде три спектакла до зиме.

Ко ће Партизану бити ривал у групној фази Лиге Европе биће познато данас од 13 часова у Монаку.

Победа у Азербејџану има третман великог тријумфа за црно-беле, који су у среду извређани на тренингу, затим нападнути каменицама док су били у аутобусу, да би данас, приликом загревања били изложени провокацији у виду навијачких песама Црвене звезде (домаћин пуштао са разгласа). И отуда је ових 1:1 слатка освета за све непријатности према екипи Марка Николића. А она је на терену деловала прилично сигурно и смислено током првих 45 минута, кад је стварала прилике и имала шансу да обезбеди већу залиху, међутим, чинило се да ће минијатура Андрије Живковића и Петра Шкулетића бити довољна за мирнији наставак. Та савршено мирна егзекуција Партизановог нападача убризгала је гостима неопходну ињекцију самопоуздања, смирила нападе Нефчија и трасирала пут ка повољном резултату.

И онда – без икаквог објашњења – Николићев тим се повукао. У ситуацији кад је водио укупним резултатом 4:2, Партизан је препустио гостима да диктирају ритам, тренер Хаџијев променио два играча и више притиснуо ривала, па је комбинација иницијативе Азера и свесног повлачења гостију донела Нефчију изједначење.

У тим тренуцима Милан Лукач је био јунак црно-белих. Одбранио је два зицера и сасекао налете домаћина који су кренули на све или ништа, остављајући огроман простор испред Саше Стаменковића, но све до завршнице се чинило да ни гости нису желели да нападну. А онда шут спољном Дринчића, несхватљив промашај Лазовића и коначана егзекуција Шкулетића довели су Партизан у Лигу Европе.

Једина невоља је што на том првом сусрету Марко Николић неће моћи да рачуна на Петра Шкулетића, који је после одлучујућег гола у гужви непотребно зарадио црвени картон и извесно ће пропустити премијеру у Лиги Европе.

 

Коментари / 0

Оставите коментар