Preko 'oranice' do LE!

Ekipa iz Humske i u revanšu savladala Nefči (2:1), meč obeležila čak četiri crvena kartona, dvostruki strelac iz Bakua ne igra prvi susret grupne faze.

Fudbal 29.08.2014 | 09:17
Preko 'oranice' do LE!

Petar Škuletić je pogurao, Milan Lukač sačuvao, a Parni valjak krivudavim putem pored Kaspijskog mora obezbedio još najmanje šest međunarodnih utakmica ove sezone! Crno-beli su u Ligi Evrope i to je najvažnija informacija sa gostovanja u Bakuu, gde je srpski predstavnik odigrao odlično prvo i panično drugo poluvreme, ali na kraju uspeo da uzdignutih ruku napusti užasan teren stadiona „Tofik Bahramov“: Nefči – Partizan 1:2 (prvi meč 2:3).

Ekipa uz Humske 1 se posle jednogodišnjeg odsustva vratila pod kapu UEFA i obezbedila šesto učešće u grupnoj fazi manje atraktivnog kupa (2004, 2006, 2008, 2009, 2012, 2014), donevši tako klubu zaradu u visini od oko 1,3 miliona evra, ali i poboljšan rejting na evropskoj sceni, kao i šansu navijačima da da Topčiderskom brdu vide tri spektakla do zime.

Ko će Partizanu biti rival u grupnoj fazi Lige Evrope biće poznato danas od 13 časova u Monaku.

Pobeda u Azerbejdžanu ima tretman velikog trijumfa za crno-bele, koji su u sredu izvređani na treningu, zatim napadnuti kamenicama dok su bili u autobusu, da bi danas, prilikom zagrevanja bili izloženi provokaciji u vidu navijačkih pesama Crvene zvezde (domaćin puštao sa razglasa). I otuda je ovih 1:1 slatka osveta za sve neprijatnosti prema ekipi Marka Nikolića. A ona je na terenu delovala prilično sigurno i smisleno tokom prvih 45 minuta, kad je stvarala prilike i imala šansu da obezbedi veću zalihu, međutim, činilo se da će minijatura Andrije Živkovića i Petra Škuletića biti dovoljna za mirniji nastavak. Ta savršeno mirna egzekucija Partizanovog napadača ubrizgala je gostima neophodnu injekciju samopouzdanja, smirila napade Nefčija i trasirala put ka povoljnom rezultatu.

I onda – bez ikakvog objašnjenja – Nikolićev tim se povukao. U situaciji kad je vodio ukupnim rezultatom 4:2, Partizan je prepustio gostima da diktiraju ritam, trener Hadžijev promenio dva igrača i više pritisnuo rivala, pa je kombinacija inicijative Azera i svesnog povlačenja gostiju donela Nefčiju izjednačenje.

U tim trenucima Milan Lukač je bio junak crno-belih. Odbranio je dva zicera i sasekao nalete domaćina koji su krenuli na sve ili ništa, ostavljajući ogroman prostor ispred Saše Stamenkovića, no sve do završnice se činilo da ni gosti nisu želeli da napadnu. A onda šut spoljnom Drinčića, neshvatljiv promašaj Lazovića i konačana egzekucija Škuletića doveli su Partizan u Ligu Evrope.

Jedina nevolja je što na tom prvom susretu Marko Nikolić neće moći da računa na Petra Škuletića, koji je posle odlučujućeg gola u gužvi nepotrebno zaradio crveni karton i izvesno će propustiti premijeru u Ligi Evrope.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar