Прихватили Путинов позив

Лидери самопроглашене "народне републике Доњецк" прихватили су данас позив руског председника Владимира Путина да отворе хуманитарни коридор за опкољене украјинске војнике под условом њиховог разоружања.

Свијет 29.08.2014 | 09:15
Прихватили Путинов позив

"Уз сво поштовање за Владимира Путина, председника земље која нас је прва подржала морално, спремни смо да омогућимо хуманитарни коридор за опкољене украјинске војнике под условом да предају тешко наоружање и муницију тако да оно не буде употребљено против нас", рекао је премијер "народне републике Доњецк" Александер Захарченко, пренела је агенција Итар Тас с.

Путин је, како је подсетила руска агенција, затражио од милиција Новоросије (Доњецка и Луганска република) да дозволе украјинским војницима под њиховим окружењем да изађу са бојишта.

Путин је апеловао на припаднике милиција да спрече непотребне жртве, истакавши да многи украјински војници учествују у војној операцији Кијева на југоистоку земље мимо своје воље, јер извршавају наређења.

Председник Русија позвао је кијевске власти да одмах прекину са војном операцијом и да седну за преговарачки сто са представницима Донбаса.

Путин је обећао да ће Русија наставити да обезбеђује хуманитарну помоћ за становништво на југоистоку Украјине.


Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар