Prihvatili Putinov poziv

Lideri samoproglašene "narodne republike Donjeck" prihvatili su danas poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da otvore humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom njihovog razoružanja.

Svijet 29.08.2014 | 09:15
Prihvatili Putinov poziv

"Uz svo poštovanje za Vladimira Putina, predsednika zemlje koja nas je prva podržala moralno, spremni smo da omogućimo humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom da predaju teško naoružanje i municiju tako da ono ne bude upotrebljeno protiv nas", rekao je premijer "narodne republike Donjeck" Aleksander Zaharčenko, prenela je agencija Itar Tas s.

Putin je, kako je podsetila ruska agencija, zatražio od milicija Novorosije (Donjecka i Luganska republika) da dozvole ukrajinskim vojnicima pod njihovim okruženjem da izađu sa bojišta.

Putin je apelovao na pripadnike milicija da spreče nepotrebne žrtve, istakavši da mnogi ukrajinski vojnici učestvuju u vojnoj operaciji Kijeva na jugoistoku zemlje mimo svoje volje, jer izvršavaju naređenja.

Predsednik Rusija pozvao je kijevske vlasti da odmah prekinu sa vojnom operacijom i da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Donbasa.

Putin je obećao da će Rusija nastaviti da obezbeđuje humanitarnu pomoć za stanovništvo na jugoistoku Ukrajine.


Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar