Пореска управа поново затвара

Инспектори Пореске управе након што су ставили катанац на четири објеката предузећа “Угоститељство и туризам Гацко”, који се налази у власништву контраверзних бизнисмена браће Вученовић, дошли су у тај град да затворе и посљедњи - хотел “Метохију”.

 

Република Српска 28.08.2014 | 19:47
 Пореска управа поново затвара

Међутим, управа хотела то је привремено спријечила тако што је од инспектора тражила судски налог за затварање, али и да они избаце 70 гостију који су ту смјештени.

Пореска управа за сада ће само пописати инвентар хотела „Метохија“, неће затварати пансионски смјештај, а уколико се одлучи да стави катанац и на тај објекат 60 радника “Угоститељства и туризам Гацко” остаће без посла.

Запослени којима се дугује 15 плата за катастрофалну ситуацију криве све претходне власнике, управа предузећа државу, а и једни и други не дају своје госте, који су већ почели полако да се пакују.

“Ово је дно дна, ово је злочин и казна. Цијену свега овога плаћамо ми ситне рибице, оне све плаћају јер увијек се преко ситних, малих и немоћних ломе копља. Значи криви су ти који су и званично одговорни, а то су власници. Прије власника који је данас на тапету,одговорност је и на претходном. Кажу он био црн, ови су још црњи, а можда ће сутра доћи још црњи од свега овога”, истакао је Миливоје Драшковић, радник “УиТ Гацко”

Слично размишља и предсједник Синдиката Олга Ружић.

“Радници су најмање криви и гости који бораве овдје. Све се ломи преко њихових леђа, а држава нека тражи кривца”, каже Ружићева.

Мишо Лалић, гост хотала већ је почео да пакује кофере.

“Колико видим овдје је немогуће остати. Морамо иселити, највјероватније да ћемо преселити данас или сутра јер немамо више шта чекати. Управа каже да останемо, а то је изгледа неко преламање преко наших леђа. Ја бих лично волио остати овдје, бољи су нам услови него што ће нам бити негдје приватно”, нагласио је Лалић.

Инспектори Пореске управе затварају објекте “Угоститељства и туризам” због дуга од 664 хиљаде марака, а није јасно због чега је то тек сада урађено пошто је предузеће блокирано више од годину дана. У управи су свјесни да не раде по закону али их и чуди због чега им се не смањује дуг пошто је у посљедњих неколико мјесеци са рачуна скинуто око 132 хиљада марака.

“Нека нас полиција истјера, нека наше госте истјера или већ неки други државни орган који је за то надлежан. Они су донијели рјешење о дугу од 664 хиљаде са 31.12. и негирају да смо ми уплатили 132 хиљаде марака које смо легално преко банке уплатили. Није легално што радимо, али није ни легално да 60 људи иде кући“, рекао је Жељко Лукић, помоћника директора “УиТ Гацко”. 

Ово предузеће у већинском власништву је браће Милана, Сретка и Божа Вученовића, а процењено је на око 5.000.000 марака. Суд у Требињу је прије годину дана блокирао имовину Вученовића због сумње да је стечена прањем новца, а они су наводно били недоступни органима гоњења.

Међутим, у самом Гацку кажу да се они појављују у том граду, да је један од њих тренутно у Требињу, те да се прича како су виђају са политичарима из врха републичке власти.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

додик

29.08.2014 00:24

А од цега зиве ти сироти радници ако нису добили 15 плата, постењацине ниста они нису криви! Од када раде у том предузецу краду,ситне рибице нису сигурно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

29.08.2014 00:29

Удара "баја" по локалној власти!ако бог да последњи његови ударци, има бога!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

порез

29.08.2014 00:40

а ста је са Драсковицем, једним од Додикових сто никако не плаца порез, преко двадесет милона?! намјестање и планирање лицитације за Лојовице и остале, и опет Додикови људи! Тада све мозе! Мисле узети све на свој нацин, лоповлуком! Покрива своје лопове па се хвата за било кога, на неком се кола морају сломити!

ОДГОВОРИТЕ