Ван Гал: Не очекујте чудо!

„Жао ми је што тако морам да кажем навијачима, али да бисмо реконстрилисали тим неопходно је време“, каже тренер енглеског великана.

Фудбал 28.08.2014 | 18:45
Ван Гал: Не очекујте чудо!

Три утакмице и још нема победе за Манчестер јунајтед под Лујом ван Галом. Зато, има рекорда у виду висине трансфера, па су навијачи Црвених ђавола спремни да опросте холандском стручњаку поразе од Свонсија, бламажу од МК Донса и реми са Сандерлендом у „замену“ за 75 милиона плаћеног Анхела ди Марију који је вратио осмехе на Олд Трафорд.

Е, сад: док се присталице славног клуба надају да ће управо Аргентинац донети експресан напредак у игру, Луј ван Гал их је у дану промоције – охладио.

„Уверени смо да ће нам Анхел донети побољшање резултата, али не можемо очекивати чуда од њега после само два тренинга. Да би се чудо догодило мораћемо да радимо и Ди Марија је свестан тога. Жао ми је што тако морам да кажем навијачима, али да бисмо реконстрилисали тим неопходно је време. Надам се, ипак, да ћемо испунити њихова очекивања“, рекао је Ван Гал.

Нови тренер Манчестера у суперлативу је говорио о, за сад, последњем новајлији.

„Увек купујем играче способне да унапреде нашу филозофију игре. Ди Марија се уклапа у планове Манчестера, са њим могу да променим систем игре. Можда ћемо то урадити у будућности, а можда већ у наредном мечу. У Реалу није био само крило, деловао је и као централни везни и зато смо уверени да ће успети овде. Изузетно смо задовољни што имамо таквог играча у нашој екипи. За мене је важно да је Анхел тимски играч. То ми се свиђа код њега, зато смо га одабрали“.

Доскорашњи везиста Реал Мадрида је у четвртак званично представљен на Олд Трафорду и клуб му је доделио легендарну „седмицу“, коју су носиле легенде попут Бобија Чарлтона, Џорџа Беста, Ерика Кантоне, Дејвида Бекама и Кристијана Роналда.

„Свестан сам важности и значаја „седмице“ у Манчестеру. Роналдо ми је говорио о томе, а ја сам тражио да носим управо тај број. Што се тиче моје цене, то ми неће сметати да покажем шта знам, дошао сам овде да играм фудбал и желим да вратим Јунајтед у Лигу шампиона. Овај клуб је освојио многобројне трофеје, а одбрао сам да сарађујем са Ван Галом баш из разлога да бих помогао овом клубу да понодо устане и осваја пехаре“, рекао је Ди Марија на званичној промоцији.

Коментари / 0

Оставите коментар