Van Gal: Ne očekujte čudo!

„Žao mi je što tako moram da kažem navijačima, ali da bismo rekonstrilisali tim neophodno je vreme“, kaže trener engleskog velikana.

Fudbal 28.08.2014 | 18:45
Van Gal: Ne očekujte čudo!

Tri utakmice i još nema pobede za Mančester junajted pod Lujom van Galom. Zato, ima rekorda u vidu visine transfera, pa su navijači Crvenih đavola spremni da oproste holandskom stručnjaku poraze od Svonsija, blamažu od MK Donsa i remi sa Sanderlendom u „zamenu“ za 75 miliona plaćenog Anhela di Mariju koji je vratio osmehe na Old Traford.

E, sad: dok se pristalice slavnog kluba nadaju da će upravo Argentinac doneti ekspresan napredak u igru, Luj van Gal ih je u danu promocije – ohladio.

„Uvereni smo da će nam Anhel doneti poboljšanje rezultata, ali ne možemo očekivati čuda od njega posle samo dva treninga. Da bi se čudo dogodilo moraćemo da radimo i Di Marija je svestan toga. Žao mi je što tako moram da kažem navijačima, ali da bismo rekonstrilisali tim neophodno je vreme. Nadam se, ipak, da ćemo ispuniti njihova očekivanja“, rekao je Van Gal.

Novi trener Mančestera u superlativu je govorio o, za sad, poslednjem novajliji.

„Uvek kupujem igrače sposobne da unaprede našu filozofiju igre. Di Marija se uklapa u planove Mančestera, sa njim mogu da promenim sistem igre. Možda ćemo to uraditi u budućnosti, a možda već u narednom meču. U Realu nije bio samo krilo, delovao je i kao centralni vezni i zato smo uvereni da će uspeti ovde. Izuzetno smo zadovoljni što imamo takvog igrača u našoj ekipi. Za mene je važno da je Anhel timski igrač. To mi se sviđa kod njega, zato smo ga odabrali“.

Doskorašnji vezista Real Madrida je u četvrtak zvanično predstavljen na Old Trafordu i klub mu je dodelio legendarnu „sedmicu“, koju su nosile legende poput Bobija Čarltona, Džordža Besta, Erika Kantone, Dejvida Bekama i Kristijana Ronalda.

„Svestan sam važnosti i značaja „sedmice“ u Mančesteru. Ronaldo mi je govorio o tome, a ja sam tražio da nosim upravo taj broj. Što se tiče moje cene, to mi neće smetati da pokažem šta znam, došao sam ovde da igram fudbal i želim da vratim Junajted u Ligu šampiona. Ovaj klub je osvojio mnogobrojne trofeje, a odbrao sam da sarađujem sa Van Galom baš iz razloga da bih pomogao ovom klubu da ponodo ustane i osvaja pehare“, rekao je Di Marija na zvaničnoj promociji.

Komentari / 0

Ostavite komentar