Ћаби Алонсо - каква каријера, човјече!

Овај играч наступао је за клубове који су збирно били шампиони Европе 20 пута! Само фали да још оде у Милан...

Фудбал 28.08.2014 | 16:30
Ћаби Алонсо - каква каријера, човјече!

Каква каријера!

А, још траје и пред њом је трећи најважнији чин.

Увелико легендарни шпански фудбалер Ћави Алонсо (32) прошао је медицинске прегледе овог четвртка у Минхену и потписао двогодишњи уговор са Бајерном, што значи да је од данас играч који је у каријери наступао за клубове са збирно 20 титула првака Европе!

Реал Мадрид има десет, а Ливерпул и Бајерн по пет титула освајача Купа односно Лиге шампиона.

Конкретно, Алонсо је учествовао у два шампионска похода, 2005. са Ливерпулом и 2014. са Реалом.


На страну то што је у међувремену два пута био првак Европе, 2008. и 2012. и једном првак света 2010. са Шпанијом.

Он је, упркос томе што је летос продужио уговор са Реалом до 2018. године, испао из стартних 11 код Карла Анћелотија, доласком Тонија Кроса, управо из Бајерна. На све то, надовезали су се проблеми његовог новог тренера, Пепа Гвардиоле, са честим и озбиљним повредама у везном реду, па је овај трансфер некако и логичан ако не очекиван.

Алонсо, иначе Баск, први профи меч одиграо 1999. године за Реал Сосиједад, за који је до 2004. одиграо 123 утакмице и дао десет голова, уз једну сезону проведену на позајмици у Еибару (0/14).

Тада је на позив Рафаела Бенитеза отишао у Ливерпул и већ у првој сезони постао првак Европе. Носио је црвени дрес са успехом до 2009. и отишао у Реал са 210 наступа и 19 голова за клуб са "Енфилда".

На "Сантијаго Бернабеу" играо је пет сезона, забележио 236 наступа уз шест голова и освојио све што се могло освојити, али му је вероватно и данас жао што због суспензије није могао да наступи у лисабонском финалу ЛШ са Атлетико Мадридом, када је Реал стигао до "Ла Десиме".

Нема сумње да ће Алонсо и у новом клубу имати шансу да покори Европу, а замислите какав би то сценарио био када би он, по завршетку мандата у Баварској, отишао у италијански Милан? Завршио би каријеру наступајући за клубове који су заједно 27 пута били најбољи у Европи, а и "росонери" се не стиде да доводе ветеране на заласку каријере.

Да не набрајамо сада све оне који су под старе дане обукли црвено-црни дрес...

Коментари / 0

Оставите коментар