Ćabi Alonso - kakva karijera, čovječe!

Ovaj igrač nastupao je za klubove koji su zbirno bili šampioni Evrope 20 puta! Samo fali da još ode u Milan...

Fudbal 28.08.2014 | 16:30
Ćabi Alonso - kakva karijera, čovječe!

Kakva karijera!

A, još traje i pred njom je treći najvažniji čin.

Uveliko legendarni španski fudbaler Ćavi Alonso (32) prošao je medicinske preglede ovog četvrtka u Minhenu i potpisao dvogodišnji ugovor sa Bajernom, što znači da je od danas igrač koji je u karijeri nastupao za klubove sa zbirno 20 titula prvaka Evrope!

Real Madrid ima deset, a Liverpul i Bajern po pet titula osvajača Kupa odnosno Lige šampiona.

Konkretno, Alonso je učestvovao u dva šampionska pohoda, 2005. sa Liverpulom i 2014. sa Realom.


Na stranu to što je u međuvremenu dva puta bio prvak Evrope, 2008. i 2012. i jednom prvak sveta 2010. sa Španijom.

On je, uprkos tome što je letos produžio ugovor sa Realom do 2018. godine, ispao iz startnih 11 kod Karla Anćelotija, dolaskom Tonija Krosa, upravo iz Bajerna. Na sve to, nadovezali su se problemi njegovog novog trenera, Pepa Gvardiole, sa čestim i ozbiljnim povredama u veznom redu, pa je ovaj transfer nekako i logičan ako ne očekivan.

Alonso, inače Bask, prvi profi meč odigrao 1999. godine za Real Sosijedad, za koji je do 2004. odigrao 123 utakmice i dao deset golova, uz jednu sezonu provedenu na pozajmici u Eibaru (0/14).

Tada je na poziv Rafaela Beniteza otišao u Liverpul i već u prvoj sezoni postao prvak Evrope. Nosio je crveni dres sa uspehom do 2009. i otišao u Real sa 210 nastupa i 19 golova za klub sa "Enfilda".

Na "Santijago Bernabeu" igrao je pet sezona, zabeležio 236 nastupa uz šest golova i osvojio sve što se moglo osvojiti, ali mu je verovatno i danas žao što zbog suspenzije nije mogao da nastupi u lisabonskom finalu LŠ sa Atletiko Madridom, kada je Real stigao do "La Desime".

Nema sumnje da će Alonso i u novom klubu imati šansu da pokori Evropu, a zamislite kakav bi to scenario bio kada bi on, po završetku mandata u Bavarskoj, otišao u italijanski Milan? Završio bi karijeru nastupajući za klubove koji su zajedno 27 puta bili najbolji u Evropi, a i "rosoneri" se ne stide da dovode veterane na zalasku karijere.

Da ne nabrajamo sada sve one koji su pod stare dane obukli crveno-crni dres...

Komentari / 0

Ostavite komentar