Не ваља Партизану, ваља Игокеи!

Некадашњи студент универзитета Џорџија и Чатануга из Тенесија, Дражен Зловарић, потписао трогодишњи уговор са шампионом Босне и Херцеговине.

Кошарка 28.08.2014 | 15:30
Не ваља Партизану, ваља Игокеи!

Кошаркашки клуб Игокеа у предстојећој сезони биће јачи за Дражена Зловарића, 24-годишњег кошаркаша родом из Кнежева, који је прошлу сезону носио дрес бечког Цептера. Просечно је бележио 8,2 поена уз 4,6 скокова по утакмици.

Зловарић (207 цм) је студирао психологију на универзитетима Џорџија и Чатануга из Тенесија, прошле године био је на проби у београдском Партизану, али није успео да договори сарадњу са вишеструким српским шампионом.

По доласку у Игокеу, кошаркаш који може да игра на позицији "тројке" и "четворке", није крио одушевљење условима у редовима актуелног шампиона БиХ.

"Овакве услове још нисам видео нигде у Европи. Могу их упоредити са условима које сам имао у Америци, где влада изузетна дисциплина и посвећеност кошарци. Тако је и овде и сматрам да је ово права средина да за три године напредујем као играч. Тренери и медицинско особље су изузетни професионалци и на услузи су играчима буквално у било које време. Имам још један мотив за долазак на ове просторе, јер је моја породица из Кнежева и на почетку рата смо се преселили у Србију. Сада се враћам у свој завичај, након Америке, и сигуран сам да је ово прави потез", рекао је Зловарић за клупски сајт.

Једну од најбољих утакмица у каријери, гдје је уписао 15 поена и 10 скокова, одиграо је против универзитета Кентаки, сјајне генерације коју је предводио скорашњи "први пик" Ентони Дејвис.

Коментари / 0

Оставите коментар