Санчес се одмах исплатио Арсеналу!

Гол који је Чилеанац постигао у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона испоставио се као довољан да покрије његов трансфер из Барселоне.

Фудбал 28.08.2014 | 15:15
Санчес се одмах исплатио Арсеналу!

У свом петом такмичарском наступу за Арсенал, Алексис Санчез је постигао први погодак у црвено-белом дресу и, испоставило се, увео "тобџије" у Лигу шампиона.

Чилеанац је био прецизан у надокнади првог полувремена реванш утакмице против Бешикташа за укупних 1:0 у двомечу енглеског и турског клуба.

Из другог плана је "покупио" лопту испред Џека Вилшира, који је одиграо дупли пас са Месутом Озилом, и прецизно шутирао испод руке голмана Толга Зенгина.

Тај погодак донеће Арсеналу најмање онолико колико је коштао Санчезов трансфер из Барселоне - око 35 милиона фунти!

Највећи део новца за 17. узастопни пласман у групну фазу Лиге шампиона клуб са "Емирејтса", логично, зарадиће од права на ТВ преносе и спонзорских уговора, док од УЕФА има загарантованих десетак милиона фунти, плус потенцијалне бонусе за сваку победу или реми...

С обзиром да се већ сада може рећи да је Санчез доведен "за џабе", могуће је да Арсен Венгер у последња четири дана прелазног рока "разреши кесу" и ангажује још неко "топ" појачање.

Очекивало се да због повреде Оливијеа Жируа то буде нападач, али су шансе за такав епилог све мање... Информација да "тобџије" желе Николу Жигића испоставила се као нетачна, а уз то, француски стручњак изгледа види Чилеанца као најистуренијег у тиму, барем док је Жиру повређен.

За разлику од Барселоне, у којој је играо по крилу, Санчез је против Бешикташа добио прилику као класичан нападач.

Евидентно је било да ће му требати неко време да се навикне на ново место у тиму и нове саиграче, посебно Месута Озила, са којим је током меча имао неколико неспоразума и неуспешних додавања...

Коментари / 0

Оставите коментар