Sančes se odmah isplatio Arsenalu!

Gol koji je Čileanac postigao u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona ispostavio se kao dovoljan da pokrije njegov transfer iz Barselone.

Fudbal 28.08.2014 | 15:15
Sančes se odmah isplatio Arsenalu!

U svom petom takmičarskom nastupu za Arsenal, Aleksis Sančez je postigao prvi pogodak u crveno-belom dresu i, ispostavilo se, uveo "tobdžije" u Ligu šampiona.

Čileanac je bio precizan u nadoknadi prvog poluvremena revanš utakmice protiv Bešiktaša za ukupnih 1:0 u dvomeču engleskog i turskog kluba.

Iz drugog plana je "pokupio" loptu ispred Džeka Vilšira, koji je odigrao dupli pas sa Mesutom Ozilom, i precizno šutirao ispod ruke golmana Tolga Zengina.

Taj pogodak doneće Arsenalu najmanje onoliko koliko je koštao Sančezov transfer iz Barselone - oko 35 miliona funti!

Najveći deo novca za 17. uzastopni plasman u grupnu fazu Lige šampiona klub sa "Emirejtsa", logično, zaradiće od prava na TV prenose i sponzorskih ugovora, dok od UEFA ima zagarantovanih desetak miliona funti, plus potencijalne bonuse za svaku pobedu ili remi...

S obzirom da se već sada može reći da je Sančez doveden "za džabe", moguće je da Arsen Venger u poslednja četiri dana prelaznog roka "razreši kesu" i angažuje još neko "top" pojačanje.

Očekivalo se da zbog povrede Olivijea Žirua to bude napadač, ali su šanse za takav epilog sve manje... Informacija da "tobdžije" žele Nikolu Žigića ispostavila se kao netačna, a uz to, francuski stručnjak izgleda vidi Čileanca kao najisturenijeg u timu, barem dok je Žiru povređen.

Za razliku od Barselone, u kojoj je igrao po krilu, Sančez je protiv Bešiktaša dobio priliku kao klasičan napadač.

Evidentno je bilo da će mu trebati neko vreme da se navikne na novo mesto u timu i nove saigrače, posebno Mesuta Ozila, sa kojim je tokom meča imao nekoliko nesporazuma i neuspešnih dodavanja...

Komentari / 0

Ostavite komentar