Вељо Стјепановић: Нећу живјети у Србији!

Двоструки европски шампион у пливању Велимир Стјепановић изјавио да никада није имао дилему за коју ће се земљу такмичити. Он је у интервјуу за нови број НИН-а рекао да је његова породица из Републике Српске, из околине Бијељине.

Остали спортови 28.08.2014 | 15:00
Вељо Стјепановић: Нећу живјети у Србији!

„Одувек сам знао да ћу пливати само за Србију, за земљу коју волим. Само једном су ме то питали и никада више. Ја сам Србин и то је било пресудно да одбијем и понуду Емирата. Не размишљам о материјалној страни те одлуке.

Једноставно, волим да се такмичим под српском заставом, а Пливачки савез заиста помаже колико год може. До моје четрнаесте године, све су финансирали родитељи, сада је и Савез укључен и ја сам захвалан на томе“, казао је Стјепановић.

Он је, међутим, одговарајући на питање да ли размишља о повратку у Србију након завршетка каријере казао да је такав сценарио мало вероватан.

„Искрено, не бих се враћао. Посебно када видим како је Чавић прошао са школом пливања. И моја девојка је из Јужне Африке и евентуална селидба би тражила озбиљно прилагођавање овдашњим условима. Долазићу сваке године, али не верујем да ћу живети у Београду“ рекао је европски шампион.

Стјепановић је додао да су сва такмичења на којима сада учествује заправо припреме за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру и да је на великим такмичењима најважније да уђе у финале.

"Тада увек идем на прво место без обзира на то ко плива поред мене. Уосталом, Бидерман је светски рекордер на 200 краул, Ањел светски и олимпијски шампион, али то ме није много занимало. Мислим да имам одличне шансе за медаљу на Светском првенству у Казању. Ако ме питате за боју, заиста немам појма. Исто важи и за Олимпијаду у Рио де Жанеиру. Када уђем у финале, пливам за злато“, рекао је Степановић.

Осврћући се на протекли европски шампионат у Берлину на коме је освојио златне медаље на 200 и 400 метара слободним стилом Стјепановић је казао да је у трци на 200 метара одлучио један завеслај и указао да је направио тактичку грешку у својој најјачој дисциплини 200 метара делфин. „Тактизирао сам, желећи да сачувам снагу за финале на 200 метара слободно и прерачунао се. Да сам пливао уобичајено, лагано бих ушао у финале и, стопостотно сам сигуран, освојио и трећу златну медаљу“, рекао је Стјепановић у интервјуу за нови број НИН-а.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

28.08.2014 13:03

Сретно Вељо ма где год био

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

28.08.2014 14:18

Без обзира гдје зивис, ако ти је домовина у срцу и за њу се борис сретно ти било Србине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

28.08.2014 16:00

Свака цаст Вељо, само тако настави.

ОДГОВОРИТЕ