Беванда не може представљати Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да председник Савета министара БиХ Вјекослав Беванда не може да заступа РС на конференцији у Берлину.

Република Српска 27.08.2014 | 19:51
Беванда не може представљати Српску

Додик је истакао да је Беванда отишао у Берлин на конференцију о Западном Балкану без икаквих претходних договора.

''Беванда је добар човек, кога веома ценим, али то не значи да може да буде успешан и способан ако представља једну неуспешну и накарадну земљу као што је Босна и Херцеговина'', рекао је Додик.

Он тврди да ''најважнији фактори'' у оквиру БиХ уопште нису били укључени у формулисање ставова које ће у Берлину заступати Беванда.

“Можда су постојале неке консултације у оквиру евентуално Савета министара, али то се зна да није место где се доносе одлука и да се на тај начин то не може ни конципирати, нити на било који начин представљати у јавности ако нема носиоца таквих одлука'', рекао је Додик.

Председник Српске каже да се Беванда затекао на месту председника Савета министара БиХ, али да он ни на који начин ни у пуном капацитету не може да представља Босну и Херцеговину, не зато што то, како је рекао, Беванда не жели, већ зато што је структура БиХ таква каква је и зато што је та држава неодржива.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Елементарно

27.08.2014 17:57

Можда је најбоље да ти одеш, па да те Европа лијепо попљује. Какав је да је, Беванда је на челу Савјета министара и представљаће цијелу државу, па тако и Републику Српску. Елементарна логика и географија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

27.08.2014 17:59

Нађите заједнички језик и дођите до договора и сарадње у Берлину, ради овога напаћеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

27.08.2014 18:07

Како те није срамота да спомињес Републику Српску. Дезертер, пијунциц Анте Марковица, пропали сверцер цигаретама , пропали бизнисмен ( банка ти је узела куцу под хипотеку ) , долазис на власт са бабом Биљаном и тенковима ... Цувас Републику Српску ,народ у тору и себе на власти јер ти само то гарантује слободу . Отисао си предалеко Мали Санадеру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

27.08.2014 18:10

Имас Милокраде само дзаба да лапрдас до октобра а ти си се у тој НАКАРАДНОЈ дрзави добро омрсио и обогатио.Сцхwеине једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕХО ЛЕПИНА

27.08.2014 18:13

А СТА МИСЛИС БАЈА СТО НИСУ ТЕБЕ ПОЗВАЛИ.ЕВО ОДГОВОР. ЗАТО СТО СЕ ТИ НЕ ПИТАС НИСТА.НЕГО ТИ СЕ СНАЛАЗИ ДЗЕ ЦЕС ЗАВУЦИ ТВОЈУ Г..ИЦУ ПОСЛЕ ИЗБОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

27.08.2014 18:15

Мислим да је постало висе напорно коментарисати небулозе дотицног. На који нацин и са којим аргументима дотицни кад казе: Ми смо као Република Српска на евро путу...., а онда "лупи" (нецу да казем намјерно - изјави, јер изјаве су несто конкретно), има образа изаци пред неког из ЕУ и реци да је Република Српска цврсто за ЕУ интеграције.... Па цовјеце (ово не говорим дотицном) како ти мислис да ми привредници и пољопривредници идемо напријед? Јер тиме сто би требли по твоме бити у тору? Ма дај висе стани на лопту и реци ако си цовјек и ако имас .... , да си погријесио да треба бољу привреду и пољопривреду... Отријезни се висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

27.08.2014 18:27

Бољи је било ко други, само ти не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бадо

27.08.2014 19:10

Он представља БиХ па ако ти не одговара смјени га па стави неког другог. Влајки би одлицно одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неупућен

27.08.2014 21:43

Шта је сад па ово?! Па зар РС интересе у Берлину неће штитити онај Тучић, па управо је премијерка казала да ће добти тачне, јасне и прецизне инструкције како да се понаша, да ће добити оквир у којем да се креће, па зар он није премијеркин штићеник и фаворит, спреман стићи и утећи и на страшном мјесту опстајати, капацитет којем ни боју гласа у СА не памте, толико се труди, па зар он није дошао умјесто Шаровића само зато што је бољи, квалитетнији, способнији, јер како би га завјером и нечасно и постављали на његово мјесто. Безброј зашто, а ни једно зато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРБОПУЦ

27.08.2014 22:41

ПА ТЕБЕ ВИСЕ НИКО НЕ ЗАРЕЗУЈЕ НИ КО ЗА ЦРНО ИЗА НОКТА. ЗАР НЕ ВИДИС ДА СИ ХАЛУЦИНИРО. УВЛАЦИО СИ СЕ ВУЦИЦУ АЛ ТИ ЦОВЕК ОКРЕНУ ЛЕДЈА. СВИ СУ ТЕ ОТПИСАЛИ КАО ОТПАДНУТО ДУГМЕ СВИ СУ ПОЗВАНИ У БЕРЛИН САМО СУ ТЕБЕ ИЗОСТАВИЛИ ЗАТО СТО СИ ..СРО СВУГДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бадо

27.08.2014 23:52

Аналитицара Галијасевица си заборавио он је ем струцњак за сигурносна питања у која се разумије колико и просјецан дјак првак у атомску физику ем лупа такве глупости и небулозе да је то за неповјероват. А све то по налогу газде из Банских двора и цувеног великог дрзавника у покусају и пјеваца аматера с надимком Лактасенко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.08.2014 04:41

Е можеш ти ! Докле си нас згуро даље неиде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.08.2014 06:51

Предсједник је потпуно у праву, Србе из РС не може нико други представљати

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

28.08.2014 07:36

стварно си сампион у извалама.беванда је на целу савјета министара које је састављено као коалиција у којој и твој снсд уцествује.или ти стварно несватас колико си небитан или покусавас увјерити народ у ту глупост?тебе су требали питати ста да прицају у берлину,хахахахах.ја будале !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокy

29.08.2014 19:58

Додик је једна велика будалетина али је у праву сто се тице Беванде! Немозе он престављати интересе српског народа из Републике Српске у Берлину. А та Босна и Херцеговина о којој Муслимани самозвани Босњаци мастају то ви мозете мацку о реп окацити

ОДГОВОРИТЕ